Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Igazságos pontosztozkodás Leverkusenben! – videóval

A Heiko Herrlich vezette Bayer Leverkusen a Martin Schmidt által irányított VfL Wolfsburg csapatát látta vendégül a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Teljes képernyő rögzítése 2017. 10. 15. 172411

1. félidő: A mérkőzést egyik csapat sem kezdte túl fényesen, tökéletesen. Rengeteg volt mindkét együttes részéről a pontatlan passz, s az apróbb, de olykor nagyon jelentős hibák. Az első komolyabb szituációt/szituációkat a 20. percben jegyezhettük fel a Leverkusen javára, Bailey szögletét követően Lars Bender lövését a gólvonalon álló vendég védő, Verhaegh vágta ki az utolsó pillanatban, majd a visszaívelés után Sven Bender fejese mellé ment. A 26. minutumban Bailey részéről láthattunk egy kísérletet, a léc alá tartó labdát azonban Casteels szögletre tudta paskolni. A 30. percben viszont már a belga portás sem tudott mit tenni, Retsos passzát követően Lars Bender vette be Casteels hálóját, s szerezte meg vezetést csapatának. A 35. minutumban ismét Lars Bender előtt adódott komoly lehetőség a gólszerzésre, de a Leverkusen csapatkapitánya elpuskázta az ordító ziccert. A 40. percben többször is megvillant a Wolfsburg, Lenonak Arnold távoli löketét kellett bravúrral hárítania, majd utána Guilavogui közeli lövését blokkolták a védők. A 44. minutumban viszont tehetetlen volt a “gyógyszergyáriak” portása, s védelme is, egy remek beívelést követően Origi bólintott a kapuba! 

2. félidő: A fordulás után gyakorlatilag az első komolyabb ziccerből rögtön újabb gól született, amit a Leverkusen javára jegyezhettünk fel. A 61. percben Wendell passzát követően Alario volt eredményes, s juttatta ismét előnybe csapatát. Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, mivel a 69. minutumban a rutinos lengyel róka, Blaszczykowski góljával újfent egyenlített a Wolfsburg. Gyatrán kezdett mindkét csapat, aztán a 20. perctől felpörögtek az események. Fordulatos találkozót láthattunk, összességében igazságos végeredmény, s pontosztozkodás született. 

Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg 2-2 (1-1)
Helyszín:
BayAréna, Leverkusen
Gólszerzők:
L. Bender(30.), Alario(61.) ill. Origi(44.), Blaszczykowski(69.)
Sárga lapok:
Kohr(38.), L. Bender(41.) ill. Uduokhai(78.)
Kiállítás: – ill. –

Bayer Leverkusen: Leno – Retsos, Tah, S. Bender, Wendell – L. Bender(Baumgartlinger 70.), Kohr(Havertz 74.) – Brandt(Pohjanpalo 84.), Volland, Bailey – Alario. Vezetőedző: Heiko Herrlich. 

VfL Wolfsburg: Casteels – Verhaegh, Tisserand, Uduokhai, Gerhardt – Guilavogui(Didavi 65.), Camacho – Blaszczykowski(Dimata 71.), Arnold, Malli – Origi(Osimhen 84.). Vezetőedző: Martin Schmidt.