Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bayern: Boateng távozni akart

Jérome Boateng meglepő őszinteséggel és nyíltsággal nyilatkozott a minap a Kicker riporterének. A világbajnok német védő elárulta, hogy a nyáron majdnem elhagyta a Bayern Münchent.

matshummelsjeromeboateng-cropped_1msmi880999613ex50j6axld8

A ghánai származású Boateng szinte egész életében Németországban élt, kivéve a Herthában és a Hamburgban eltöltött éveket követően, amikor egy idényen keresztül szolgálta a Manchester Cityt. Az angol klubtól azonban már egyenes út vezetett 2011-ben a Bayernhez. Boateng azóta már a világ legjobb védői között van számon tartva. Többször megnyerte már a salátástálat, és volt a Bajnokok Ligája győztese is a bajor sztárcsapattal. Az előző évben azonban sérüléssel küzdött, és Carlo Ancelotti sem szimpatizált vele túlságosan, egyáltalán nem erőltette a játékát. A visszaesett bizalmat természetesen a 29 esztendős játékos is megérezte, ezért nem véletlen, hogy a klubváltáson gondolkodott:
„Volt egy beszélgetésem a vezetőkkel arról, hogy ők mit látnak a nyári lehetőségekben, és elmondtam nekik, hogy a váltáson gondolkodok. A sérüléseim miatt nem játszhattam eleget, és ezért nem játszhattam a fontos meccseken.”.

Boateng természetesen így már nem meglepő, hogy örül a régi-új mester, vagyis Jupp Heynckes visszatérésnek:
„Az a tény, hogy a Bayern visszahívta, pozitív hullámokat hoz a csapatba. Nem sok edző van ilyen megközelítéssel, ilyen jó képzettséggel, és ösztönző képességgel.” – dicsérte edzőjét, Boateng.

Balogh József