Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ellenállhatatlan a Napoli – a hétvége érdekességei

Rangadók fordulója volt a 8. játéknap a Serie A-ban, az élcsapatok mérkőzései nem is okoztak csalódást, a ma esti Verona-Benevento összecsapás pedig óriási harcot ígér. Addig is lássuk a forduló eddigi érdekességeit!

calciomercato-napoli-insigne-era-stato-proposto-al-barcellona-maxw-654

A Rome ellen győztes gólt szerző Lorenzo Insigne (forrás: foxsports)

Az Inter a 2002-2003-as szezon óta nem kezdte ilyen jól a bajnokságot, 8 forduló után 22 ponttal állnak a milánóiak.

2012 májusában született utóljára mesterhármas a milánói derbin, most Mauro Icardi, akkor pedig a szintén argentín Diego Milito vette be háromszor a Milan hálóját.

A Serie A történetében a Napoli mindössze a harmadik csapat, akinek 8 győzelemmel sikerült a bajnokságot kezdenie (ez korábban háromszor a Juventusnak, egyszer pedig a Romának sikerült).

A Napoli sorozatban második szezonjában veri meg mindkét római együttest az Olimpicóban (4-1-es győzelem a Lazio és 1-0-s a Roma ellen).

A Torino a 2017-es naptári évben 28 mérkőzésből 14-szer játszot döntetlent.

Bryan Cristante 2017 januárja óta az Atalanta játékosa, ezen időszak alatt 6 bajnoki gólt szerzett – mindet fejjel.

A Juventus 57 tétémérkőzés után kapott ki újra otthon, 2015 augusztusában az Udinese vitte el a 3 pontot Torinóból.

A Lazio együttese 2002 decembere óta először győzte le a Juventus idegenben bajnoki mérkőzésen, Simone Inzaghi azt az összecsapást is a kispadról figyelte, igaz akkor még játékosként.

Ciro Immobile 15 gólnál tart a szezonban minden sorozatot figyelembe véve, ezzel az európai topbajnokságok góllövői között az első helyet foglalja el, Lionel Messit megelőzve.

8 forduló után már 39 büntetőt ítéltek a játékvezetők, ez elképesztően magas szám az utóbbi szezonok számait fürkészve (24, 21, 26, 30, 33 a sorrend időrendben visszafelé haladva).

(zp)