Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mourinho: „Megérdemeltük…”

A Manchester United nagyon magabiztosan várhatta a tegnap délutáni, könnyed átmozgató mérkőzésnek ígérkező, Huddersfield elleni bajnokit. Ám az újonc komoly leckét adott a „Vörös Ördögöknek” lelkesedésből.

mourinhoVShuddersfield001

A Premier League idei meglepetés csapata egyöntetűen a Huddersfield, amely első ízben szerepel a ligában. A kiscsapat már az első félidőben eldöntötte a United elleni meccsét. Fájó lehet a bajnoki címre áhítozó gigásznak, hogy ez volt az első szezonbeli veresége, ráadásul a listavezető rivális, vagyis a Manchester City még győzött is.

Alighanem tanulságos zakó volt ez tegnap a MU számára, lévén még mindig van bőven fejlődni valója, a már sokkal komplettebb csapat képét mutató Cityvel szemben. Pogba hiánya érződik, Lukaku egyelőre pedig hajlamos beleszürkülni a csapatba. A lefújást követően természetesen nem volt túl elégedett a vendégek szókimondó mestere, José Mourinho sem, aki kivételesen nem másban (ellenfélben, játékvezetőben, esőben, hőmérsékletben, talajban) kereste a hibát:
„Megérdemeltük a vereséget. Motiváltabbak voltak, agresszívabbak és lelkesebbek voltak hozzánk képest. Jobbak voltak mindünknél. A mi hozzáállásunk sajnálatos volt. Biztosítanunk kell, hogy többet ne lépjünk így pályára. A második félidőben mindent megtettek, hogy spóroljanak az idővel, de mi voltunk azok, akik ilyen helyzetbe hoztuk magunkat.” – utalt a „Special One” a Town finom időhúzására, illetve Rashford végül semmit sem érő szépítésére.

Balogh József