Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligakupa: a saját dolgát nehezítette a Chelsea – videóval

A forduló rangadóját rendezték szerda este az angol Carabao Cup-on. A bajnoki címvédő Chelsea együttese fogadta a mostanság csak szenvedő, éppen menedzserváltáson túlesett Everton együttesét.

rüdigerVSeverton001

Kemény napok mögött vannak az Everton mögött. A vezetőség megvált az eddig a csapatot irányító Ronald Koemantól. A holland helyére pedig az U23-as csapat szakvezetője, a klub korábbi játékosa, David Unsworth került.

Bár az első félidőben nem úgy tűnt, hogy Unsworth-nek sikerült felráznia a liverpooliakat, talán már látszik a fény az alagút végén. A Chelsea az első félidőben számszerű fölényben játszott, és Antonio Rüdiger góljábal még a vezetést is megszerezte. Ám a második játékrészre, mintha a londoniak kihátráltak volna a már így is egyre szorultabb helyzetben lévő mesterük mögül. Az igencsak tartalékos együttes nem igazán tartotta be a taktikai utasításokat, egészen magukra is húzták a vendégeket. Így csak inkább a szerencsének köszönhetik a győzelmet. Amit egyébként a nagyon ritkán betaláló Willian tett biztossá a ráadás pillanataiban. Az ezt követő Calvert-Lewin gól már csak szépsg tapasz volt a talán többet érdemlő Everton számára.

Carabao Cup – Nyolcaddöntő
Chelsea – Everton 2-1 (1-0)
Helyszín: Stamford Bridge (London); Vezette: Neil Swarbrick
Gólszerzők: Rüdiger (26. perc), Willian (90+3.), ill. Calvert-Lewin (90+4.)

A mérkőzés góljai:

https://www.youtube.com/watch?v=Tg9T9oxgtK8

Balogh József