Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AC Milan: szakítás az Adidas-szal! – Megvan az utód is

Az AC Milan a tegnapi nap folyamán hivatalosan is megerősítette, hogy véget ér egy hosszú házasság: szakítanak az Adidas sportszergyártóval.

adidas-to-break-milan-kit-deal-1

A német sportszergyártó cég másodízben, már 1998. óta öltöztette az AC Milan együttesét, amely jelenlegi kopott fénye ellenére továbbra is az Adidas egyik zászlóshajójának számított múltban elért eredményei, és globális népszerűsége ellenére.

Ugyan a két fél jelenlegi szponzorációs szerződése 2023-ig érvényes, végül sikerült a megegyezés, így a szezon végeztével elválnak a legendássá vált páros útjai. A pletykák szerint a milánóiak már régen meg is állapodtak az új beszállítóval, amely nem lesz más, mint a Puma. Ám a hivatalos bejelentésre állítólag idén már nem fog sor kerülni, csak valamikor tavasszal.

A Milan és az Adidas együtt töltött húsz éve során a klub mezében olyan sztárok fordultak meg többek között, mint: Andrij Sevcsenko, Paolo Maldini, Dida, Alessandro Nesta, Rui Costa, Kaká, Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Cafú, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Ronaldinho, David Beckham, akik a klub számára nyertek három bajnoki címet, egy olasz kupát, három olasz szuperkupát, két Bajnokok Ligáját, két UEFA Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet.

Balogh József