Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A ManCity legújabb sztárja nem akar francia válogatott lenni

A Manchester City együttese szárnyal a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is. Utóbbi sorozatban az egyik legfontosabb játékosává nőtte ki magát a német válogatott Leroy Sané.

leroysane

A 21 esztendős balszélső neve mellé az előző három bajnokiján minden alkalommal felírhattunk egy-egy gólt és gólpasszt. A Schalke 04 nevelésű támadó az idei szezonban már tizenöt alkalommal lépet pályára a Cityben, és a nyolc találata mellé öt gólpassz is társul.

A minap Sanét arról kérdezték, hogy nem bánta-e meg, hogy végül a német válogatottság mellett döntött, nem pedig a franciák hívását fogadta el. Érdemes tudni, hogy a fiatal játékos édesapja, Souleymane bár a szenegáli Dakarban született (és szenegáli válogatott is volt 55 alkalommal), de Franciaországban lett profi játékos. Sané papa karrierje nagy részét azonban német nyelvterületen haknizta végig, ám a család jó része gall honban telepedett le. A kicsi Leroy Essenben született, mégpedig egy olimpiai bronzérmes tornász édesanyától, Regina Webertől. Tudjuk követni? Mert ugye lényegében három nemzeti csapat közül is válogathatott volna Sané. Ám már késő, hiszen a technikás szélső nyolcszor szerepelt a Nationalelfben, aki úgy fest, hogy nem bánta meg döntését:

„Németországban születtem és nőttem fel, Franciaországban van még mindig a családom, de én német vagyok, ezért döntöttem a Nationalmannschaft meze mellett. Tudom, hogy az én nevem francia jelentése „király”, de nem vagyok az.” – szerénykedett a Manchester City szurkolóinak kedvence, aki 2016 nyara óta erősíti az angol együttest.

Balogh József