Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Elgurigázott a Milan, Szalaiék pácban – videóval

A 4. forduló számos érdekességet hozott a C és a D jelű kvartettben, melynek a Hoffenheim és az AC Milan csapata is részese volt, egyik sem éppen felejthetetlen teljesítménnyel…

acmilanA görögök fel tudták tartóztatni az AC Milan csapatát (kép forrása: facebook.com/acmilan)

Ludogorets Razgrad – Sporting Braga 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők: Marcelinho (69.) ill. Fransergio (83.)

Legnagyobb csoport-riválisát fogadta otthonába az Európa-liga meglepetéscsapata, a C csoport első helyén tanyázó Ludogorets Razgrad. A nyomás nem volt éppen csekély a hazaiakon, hiszen egy esetleges győzelemmel már hajszálnyira kerülhettek az egyenes kieséses szakaszhoz. Ennek tudatában futott ki a zöld gyepre a bolgár kirakatcsapat, és taktikus, ugyanakkor domináns játékukkal (na meg persze Marcelinho találatával) a mérkőzés végére sikerült vezetést szerezniük, azonban portugál ellenfelük nem hagyta magát két vállra fektetni, Fransergio góljával az utolsó pillanatokban mentettek pontot.

Istanbul Basaksehir – 1899 Hoffenheim 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők: Visca (90+3.) ill. Grillitsch (47.)

A Julian Nagelsmann gardírozta Hoffenheim az előző csoportmérkőzésen éppen az isztambuliak ellen szerezték meg első pontjaikat a sorozatban, így a cél nem lehetett más ezúttal sem, mint a győzelem, annál is inkább, hiszen egy esetleges pontvesztés a Neckar-mentiek kizúgását is jelenthette volna a sorozatból. Az utolsó pillanatokig úgy tűnt, ez nem történt meg, hiszen a Werder Brementől ingyen érkező Florian Grillitsch a második félidő elején csapata javára billentette a mérleg nyelvét, azonban nem tudtak kibekkelni a németek a hármas sípszóig: Visca találatával döntetlenre mentette a mérkőzést a Basaksehir.

A C csoport állása 4 fordulót követően

kk

AEK Athens – AC Milan 0 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők: – ill. –
AC Milan: Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Borini, Montolivo, Locatelli (Kessié 67.), Rodríguez – Calhanoglu – Cutrone (Suso 46.), Silva (Kalinic 81.); Vezetőedző: Vincenzo Montella

Nem feltétlenül mérhette fel megfelelően az athéniak erősségét Vincenzo Montella, amikor a csapat kezdőjébe nevezte a nem éppen rutinosnak nevezhető Locatelli-Cutrone párost, amely hibáját a mérkőzés folyamán történő cserékkel kívánta orvosolni. A taktikus húzások azonban nem jöttek be, így hiába uralta az AC Milan a mérkőzést és maradt stabil hátul, nem tudták az AEK Athens csapatát kapitulációra késztetni. A végeredmény tehát egy kocogós gól nélküli döntetlen, melynek mindkét csapat örülhet, hiszen ezzel megőrizték továbbjutó helyüket.

HNK Rijeka – Austria Wien 1 – 4 (0 – 1)
Gólszerzők: Pavicic (61.) ill. Prokop (41., 62.), Serbest (73.), Monschein (83.)
Kiállítás: Misic (72.) ill. –

A bécsiek revansért utaztak Dalmáciába, hiszen az előző fordulón hazai pályán egy igen csúfos 3-1-es csapást mért rájuk a horvát bajnok alakulat. A visszavágón már az osztrákok örülhettek, hiszen Dominik Prokop kétszer is vezetést szerzett, majd Misic kiállítása után Serbest és Monschein is találatot jegyzett, amelyre csupán egy Pavicic-gól volt a válasz. Sógoraink így megelőzték ellenfelüket, és a csoport 3. helyét foglalják el, tehát a folytatás számukra továbbra is izgalmas lesz.

A D csoport állása 4 fordulót követően

kk