Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az Arsenalt is két vállra fektette Guardiola Cityje! – videóval

A Premier League 11. fordulójának “szuper vasárnapi” első rangadóját a manchesteri Etihadban rendezték meg. A PL-ben eddig veretlen Manchester City hazai pályán fogadta az Arsené Wenger együttesét.

2552

Remek mérkőzésre volt kilátás a forduló egyik legjobban várt mérkőzésén, hiszen Guardiola együttes elképesztő formában kedzte az új szezont és az eddigi 10 fordulóban nem szenvedett vereséget a PL-ben. A manchesteriek ellenfele ezúttal az Etihadban az Arsenal volt akik legutóbb két éve győztek Manchesterben, tehát Wenger együttese bizakodva várhatta a derbit. A mérkőzés előtt a Manchester City ünnepélyes keretek között köszöntötte a klub legeredményesebb játékosát nevezetesen Sergio Agüerót, aki a hétközi Bajnokok Ligája mérkőzésen lett a klub gólrekordere a Napoli ellen.

870496876

A találkozó első helyzetére nem kellett sokat várnunk, 90 másodperc elteltével az Arsenal a City tizenhatosa előtt vesztette el a labdát, amiből a hazaiak indíthattak kontrát, De Bruyne passzát követően Agüero előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, az argentin támadó azonban fölé durrantott. A vendégek agresszívan letámadták a manchesterieket már saját térfelükön, aminek következtében a 10. percben Fernandinho labdát is vesztett, Ramsey pedig remekül indította Özilt aki azonban gyengén fejezte be az akciót és jócskán a kapu mellé lőtt. Ezt követően a 11. percben a Citizens előtt is óriási ziccer adódott Čech kapuja előtt, Sané lőtte be kapu elé a labdát, Sterling azonban centikkel lemaradt a beadásáról. A fiatal német szélső túlságosan is önzetlen akart lenni, de ez most nem jött be és Sterling lemaradt a labdájáról. A találkozó folytatásában is kiváló iramú mérkőzést láthattunk és mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek. A 18. percben az első kaput eltaláló lövést is feljegyezhettük, miután Kevin de Bruyne lövését kellett Petr Čechnek hárítania. A kipattanót a hazaiak szedték össze és ezt követően ismét a belga válogatott középpályáshoz került a játékszer, aki Fernandinhóval háromszögezett a tizenhatos sarkánál majd remekül kicentizve kilőtte a jobb alsó sarkot, Čech ezúttal tehetetlen volt. – 1-0! A gól kissé megfogta Wenger együttesét és sokáig nem is nagyon tudtak Ederson kapuja előtt helyzetet kialakítani a londoniak. A manchesteriek azonban igyekeztek az Arsenal védelmének megingásait kihasználni és a 33. percben David Silva bedása szállt el mindenki orra előtt. A mérkőzés 35. percében egy labdaszerzést követően kettő az egy elleni szituációban vihette az ellenfél kapujára a labdát Sterling, az angol válogatott játékosa azonban elkapkodta és túlságosan is hosszú passzt adott Sanénak aki nem is érte el. Az első játékrész hajrájában Walker beadását kis híján Monreal a saját kapujába kotorta, Čech azonban a helyén volt és hárította, mindenestre az ágyúsok védője köszönetet mondhatott a kapusának a szituációt követően, hogy nem lett belőle 2-0 a Citynek. A félidő legvégén Ramsey egyenlíthetett volna, Ederson azonban óriási reflexxel kiszedte a jobb alsóból a walesi lövését.

3033

A lehető legrosszabbul indult a második játékrész a vendégeknek, miután a 49. percben Monreal szabálytalnul szerelte ellenfelét, amiért Oliver bíró sporttárs büntetőt ítélt a manchesteri kékeknek. A büntetőt a Sergio Agüero értékesítette, aki éppen az előző mérkőzésen lett a klub történetének legeredményesebb játékosa. – 2-0! Arsené Wenger ezt követően cserére szánta el magát és pályára küldte francia gólzsákját Alexandre Lacazettet. Szinte pályára lépését követően a francia támadó besárgult, de 9 perc sem telt el pályára lépését követően az Arsenal az ő góljával szépített. A találkozó 65. percében Iwobi indította remek ütemben Ramseyt, aki kiváló labdát adott Lacazette-nek a francia pedig Ederson lábai között a hálóba lőtte az ágyúsok szépítő gólját. – 2-1! A gólt követően Guardiola nagyobb aktivitást kért tanítványaitól és a spanyol mester szavai után a 68. percben Gabriel Jesus lövését követően Petr Čech parádés mozdulattal mentette meg a góltól csapatát. A találkozó 74. percében a játékvezetők óriási hibáztak ugyanis David Silva lesről ívelte be középre a labdát, amit Gabriel Jesus lőtt a vendégek hálójába. A vendégek hiába reklamáltak a játékvezető megadta a találatot. – 3-1! A folytatásban az eredmény már nem változott, győzelmével a City pedig tovább növelheti előnyét a tabellán amennyiben a forduló rangadóján a Chelsea otthonában nem tud győzni a városi rivális Manchester United.

Manchester City – Arsenal 3-1 (1-0)
Helyszín:  Etihad Stadion, Manchester,  Vezette: Oliver
Gólszerzők: De Bruyne (19.), Agüero (50., büntetőből), Gabriel Jesus (74.) ill. Lacazette (65.)
Sárga lapok: Otamendi (74.) illMonreal (49.), Lacazette (59.), Koscielny (67.), Xhaka (75.), Alexis Sánchez (77.), Özil (90+1.)
Kiállítás:

ManCity: Ederson – Delph, Otamendi, Stones, Walker – D.Silva, Fernandinho, De Bruyne – Sané (87.), Agüero (Gabriel Jesus 62.), Sterling (Gündogan 77.). Vezetőedző: Guardiola

Arsenal: Čech – Bellerín, Koscielny, Monreal, Kolasinac – Xhaka (Giroud 78.), Coquelin (Lacazette 57.) – Ramsey, Özil, Iwobi (Wilshere 78.) – Sánchez. Vezetőedző: Wenger

https://www.youtube.com/watch?v=r8B-zUELQTo

Képek: theguardian.com

Ondik Gábor