Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gólzáporos mérkőzésen ikszelt a Hertha! – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 11. fordulójának záró mérkőzésén a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC a Martin Schmidt vezette VfL Wolfsburg otthonába látogatott. Az ezt megelőző találkozón pedig a sereghajtó Köln a hullámvölgyben lévő Hoffenheimet látta vendégül. 

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 05. 195918

VfL Wolfsburg – Hertha BSC 3-3 (2-1)
Gólszerzők:
 Malli(41.), Gomez(43.), Origi(60.)  ill. Ibisevic(1.), Rekik(53.), Selke(83.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés első találatára nem kellett egy percet se várni, amit a Hertha BSC javára jegyezhettünk fel. Lazaro passzát követően Vedad Ibisevic vette be az ellenfél hálóját, s juttatta előnybe csapatát. Úgy festet, hogy sokáig nem örülhet Dárdai Pál csapat, mivel a 4. minutumban Mario Gomez révén egalizált a Wolfsburg. A videóasszisztens azonban értesítette Kampka játékvezetőt, hogy a rutinos támadó Brooks lövésének pillanatában lesen tartózkodott, így végül érvénytelenítették a találatát. A 20. percben óriási lehetőség adódott a Wolfsburg előtt, azonban a hazai gárda ezzel sem tudott élni, mivel Mario Gomez kihagyta a megítélt büntetőt. A 27. minutumban se volt a szerencse a Wolfsburg mellett, ekkor Malli eresztett meg egy lövést, ami megpattant az egyik csapattársán, s a labda így jutott a kapuba. A társa azonban lesen tartózkodott, amikor a labda irányt változtatott rajta, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot, ismételten a videóasszisztens segítségével. A 41. percben viszont már tényleg egyenlített a Wolfsburg, Origi beadását követően Malli bólintott Jarstein kapujába. A 43. minutumban pedig már fordított Martin Schmidt legénysége, méghozzá annak a Mario Gomeznek a góljával, akitől elvettek egy találatot, s kihagyott egy büntetőt is. 

A fordulást követően gyorsan egyenlíteni tudott Dárdai Pál legénysége, az 53. percben Plattenhardt szöglete után Kamil Rekik bólintott Casteels hálójába. Sokáig azonban nem örülhettek a Hertha játékosai, mivel a 60. minutumban Divock Origi révén ismét megszerezte a vezetést a Wolfsburg. A 83. percben pedig ismét jött a válasz a Hertha BSC részéről, a vendégek harmadik találatát a csereként beállt Davie Selke szerezte. Összességében jobban játszott a Wolfsburg, de két góltól (jogosan – a szerk.) megfosztották őket illetve kihagytak egy büntetőt is. A Hertha az első félidőben a gólja után gyakorlatilag nem igazán tudott mit kezdeni a Wolfsburggal, a második játékrészben pedig komolyabb helyzeteit kihasználta Dárdai Pál csapata. A technika tehát a vendégekkel volt, s mondhatni a szerencse is. 

Korábban játszották:

1. FC Köln – Hoffenheim 0-3 (0-1)
Gólszerzők: – ill.
Geiger(10.), Wagner(55., büntető, 80.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzést egy picivel jobban kezdte a vendég Hoffenheim, melynek viszonylag rövid időn belül meg is lett az eredménye, hiszen a 10. percben előnybe jutott Nagelsmann legénysége. A vezető találatot az ifjú Geiger neve mellé jegyezhettük fel. Az első játékrész folyamán már nem esett több gól, ebből kifolyólag tehát a Hoffenheim egy találatos előnnyel várhatta a folytatást. 

A fordulást követően viszonylag gyorsan növelte előnyét a vendég gárda, az 55. minutumban Sandro Wagner magabiztosan értékesítette a megítélt tizenegyest. A véghajrában háromgólosra növekedett a két csapat közti különbség, a 80. percben ismét Sandro Wagner volt eredményes a Hoffenheim részéről. Nagelsmann tanítványai tehát hozták a kötelezőt, a Hoffenheim négy bajnokit követően tudott ismét diadalmaskodni…

A Bundesliga 11. fordulójának további végeredményei:

Frankfurt – Werder Bremen 2-1
RB Leipzig – Hannover 2-1

Mönchengladbach – Mainz 1-1
Hamburg – Stuttgart 3-1
Freiburg – Schalke 0-1
Augsburg – Leverkusen 1-1
Dortmund – Bayern München 1-3

A Bundesliga állása 11 fordulót követően:

Teljes képernyő rögzítése 2017. 11. 05. 195601A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!

Németh Boldizsár