Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: A Chelsea verte a Unitedet hazai pályán – videóval

A szuper vasárnap megkoronázása a Stamford Bridgeről érkezett, ahol a kissé “megrogyott” Chelseanek óriási csatában sikerült két vállra fektetnie a Manchester Unitedet, Jose Mourinho “újra hazatérésén”. Az Everton óriási küzdéssel egy fordulatos mérkőzésen verte a Watfordot otthon. 

DN4nPZ_X4AEdiz3

Chelsea – Manchester United 1- 0 (0-0)
Helyszín: Stamford Bridge
Gólszerzők: Morata (55.) ill.
Sárga lapok: – ill. Jones (49.), Herrera (51.), Fellaini (74.)
Kiállítva:

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (c); Zappacosta (Rüdiger 66.) –  Bakayoko, Kante, Fabregas (Drinkwater 79.), Alonso –  Hazard (Willian 87.)-  Morata Vezetőedző: A. Conte

Manchester United: De Gea – Bailly, Jones (Fellaini 63.), Smalling, Valencia (c) – Herrera, Matic, Young (Lingard 79.), Mkhitaryan (Martial 63.)- Lukaku, Rashford  Vezetőedző: J. Mourinho

Jose Mourinhotól a rangadókon jól megszokott sündisznó felállást és játékfelfogást várta, ami nagy részt be is jött, ám ez az első félidő ennek ellenére sem hozott unalmas játékot, ugyanis a Chelsea rendre feltörte a United védelmét. A hazaiaknál is adódtak a komolyabb helyzetek, ám Courtoisnak is rendere résen kellett lennie. Az első komolyabb helyzet Bakayoko előtt adódott aki de Geaval szemben csúnyán mellé lőtt ajtó ablak helyzetben. Később Lukaku jelentkezett egy jó lövéssel, majd a másik oldalon Hazard is bravúrra késztette a United spanyol hálóőrt, majd utána Fabregas hagyta ki a kihagyhatatlant, tehát volt esemény. Ennek ellenére a csapatok gól nélküli döntetlennel vonulhattak a szünetre. A második játékrészben a londoniak talán még nagyobb elánnal vetették magukat a találkozóban, mint az elsőben, ennek már a 55. percben meglett az eredménye, amikor is egy parádés Azpilicueta beadásra Morata érkezett szintén csak fantasztikusan és fejelte a labdát a kapuba, ezzel megszerezve a Chelseanek az oly fontos előnyt. A folytatásban a United nem igazán tudott stílust váltani, így nem igazán tudott komoly egyenlítési lehetőségbe kerülni, ám a Chelsea szintén visszább vett egy kicsit. A “Vörös Ördögöknek ” aztán a hosszabbításban meglett volna a lehetősége az egy pont elhozatalára, azonban Fellaini hibázott nagy helyzetben. Így maradt az 1-0-ás hazai siker és Conte örülhetett, valamint fogadhatta Mourinho gratulációját. Ezzel a megérdemelt győzelemmel a Chelsea 1 pontra a Unitedre a 4. helyen.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Everton – Watford  3-2 (0-0)
Gólszerzők: 
Niasse (67.), Calvert – Lewin (74.), Baines (90. b.u.) ill. Richarlison (46.), Kabasele (64.)

A második félidő 64. percében már két gólos előnyt is ünnepelhetett a Watford Richalison illetve Cabasele révén, azonban az Everton nem adta magát. A 67. percben Niasse szépített, de 7 percre rá Calvert-Lewin révén már egalizáltak a hazaiak. Majd a rendes játékidő utolsó percében a Goodison legnagyobb örömére, Baines egy tizenegyesből megszerezte az Everton vezetését, ám a 90+10. ! percben a Watford is megkapta a maga büntetőjét, ám azt Cleverly a korábbi Everton játékos csúnyán elhibázta, így meglett az Everton idei 3. győzelme, mellyel elmozdult a kieső helyekről.

A mérkőzés összefoglalója:

Hamarosan…

Képek forrása: twitter.com/ChelseaFC