Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: tényleg majdnem megvolt Mbappé

A L’Equipe tegnap saját csatornáján adta hírül, hogy valóban nem álhír volt az, hogy az FC Barcelona nagyon, de nagyon közel állt Kylian Mbappé szerződtetéséhez. Ám mint tudjuk, hogy a 18 esztendős csatártehetség az utolsó pillanatban mégis a Paris Saint-Germain játékosa lett.

mbappécavani001

Nyáron, az átigazolási időszak utolsó pillanataiban robbant a transzferbomba, miszerint az AS Monaco mindössze 18 esztendősen remekelő támadója, Kylian Mbappé a korábbi találgatásokkal ellentétben mégsem a Barcelonához szerződik. A már nyolcszoros nagyválogatott talentum képviselői és állítólag szülői nyomásra is a Paris Saint-Germaint választotta.

Egész nyáron pletykák szóltak arról, hogy a Manchester City, a Real Madrid és a Barcelona is verseng Mbappé kegyeiért. Ám végül a PSG mindenkit túllicitálva, bár kissé különleges módon igazolta le a francia csatárt. A párizsiak ugyanis csak kölcsönvették a játékost a Monacotól, hogy aztán jövő nyáron minimum 135 millió eurót fizessenek érte.

A L’Equipe szerint a Barca annyira komolyan gondolta Mbappé leigazolását, hogy már minden részlettel kész voltak. A katalánok állítólag a pénz mellett még Arda Turant is elküldték volna a francia bajnoknak. Sőt! A hír szerint a Monaconak is tetszett az ajánlat. De mint a tény ismert, végül az ügyletből nem lett semmi.

Mbappé mellesleg kezd belelendülni a Ligue 1-t vezető PSG-ben: az Angers elleni 5-0 során kétszer köszönt be az ellenfélnek, amivel sikerült megdupláznia bajnoki góljainak idei mennyiségét.

Balogh József