Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luxemburg ellen sem vagyunk már hibátlanok

A Storck-éra utáni első meccsén lépett pályára nemzeti együttesünk Luxemburg ellen.

luxhun1

Némileg váratlant húzott Szélesi Zoltán azzal, hogy alaposan átszervezte a felállást, hiszen 4-3-3-ban küldte pályára a magyar válogatottat, a kapuban Kovácsikkal, míg a támadósorban Németh, Nikolics és Ugrai Roland kezdett. Az azonban nem változott, hogy Lovrencsics Gergő ezúttal is jobbhátvédként lépett pályára.

Magyar rohamokkal kezdődött a találkozó, s két jó lehetőséggel. Ám ezek nem okoztak nagyobb veszélyt a kapu előtt. Aztán a luxemburgiak megszerezték a vezetést, ám azt nem mondhatni, hogy a semmiből, hiszen látszott, hogy gyorsaságban és technikai tudásban sincsenek gondjaik. Rodrigues tette középre a játékszert, Joachim pedig szépen húzta át jobb lábára a labdát, majd a kapu közepébe gurított. Nem sokáig örülhetett azonban a házigazda, hiszen előbb Németh vett át rosszul gólhelyzetben egy labdát, majd Dzsudzsák szögletét követően Nikolics bólintott három méterről a hálóba. Majd ezt követően is inkább a mieink előtt adódott ziccer, ám Ugrai kapufája után Németh csak a kapus kezébe tudott gurítani. Összességében kiegyenlített meccset vívott az első negyvenöt percben a két együttes, de újabb gól már nem esett ebben a periódusban.

luxhun2

A szünetben Szélesi Zoltán nem cserélt, míg kollégája kettőt is változtatott: Rodrigues helyén Da Mota, míg Oliver Thill helyén Vincent Thill lépett pályára. Tíz perc sem telt el a második félidőből, amikor Lovrencsics a felezőnél visszarántotta az egyik luxemburgit, amiért a belga spori kiállította a Ferencváros szélsőjét. Nagy fegyelmezetlenség volt. Ennek hatására Korcsmár húzódott ki a szélre, igaz csak időlegesen, mert aztán Bese Barnabás jött Ugrai Roland helyére, egyben a jobb oldali védő pozíciójába. Az átszervezés következményeként pedig kis híján gólt kapott a magyar válogatott, ám mindenki háta mögött elment a hazaiak beadása. Barátságos mérkőzés volt a nevében, ellenben a második negyvenöt percben több kisebb szabálytalanság is tarkította az összecsapást, amelynek következtében rendre sípot kellett használnia a belga játékvezetőnek. Nem úszta meg az emberhátrányt együttesünk: a hajrában egy szögletet követően Marvin Martins teljesen üresen fejelhetett, persze, hogy a kapunkba, a ráadás perceiben Da Mota ígéretes szituációban oldalhálót talált. Ezzel elvesztettük Luxemburg elleni hibátlan mérlegünket, Szélesi pedig nem tudott győzelemmel debütálni.

luxhun3

Luxemburg – Magyarország 2-1 (1-1)
Stade Josy Barthel; Vezette: Delferiere (belga)
Gólszerzők: Joachim (15.), M. Martins (85.) ill. Nikolics (18.)
Sárga lapok: Turpel (40.), Da Mota (70.), Malget (75.), M. Martins (85.) ill. Lovrencsics (20.),
Kiállítás: Lovrencsics (53., második sárga lappal)

Luxemburg: Moris –Malget, M. Martins, Jänisch (Carlson, 62.) – Mutsch (Sinani, 63.), O. Thill (V. Thill, a szünetben), Philipps, Ch. Martins (Holter, 90+2.) – Turpel, Rodrigues (Da Mota, a szünetben), Joachim (Skenderovic, 88.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz

Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics G., Korcsmár, Kádár, Korhut – Nagy Á. (Balogh B., 83.), Pátkai, Dzsudzsák (Stieber, 83.) – Ugrai (Bese, 56.), Nikolics (Priskin, 74.), Németh K. (Sallai, 63.). Megbízott kapitány: Szélesi Zoltán

~GS~