Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon: „Jók a svédek, de ki kell jutnunk a Vb-re!”

Az olasz válogatott kapusa, Gianluigi Buffon nagyon összeszedetten nyilatkozott a tegnapi felvezető sajtótájékoztatón, amely a Svédország – Olaszország meccset előzte meg. Az esélyek egyértelműek, ám a Juventus sztárja egyáltalán nem nézi le a skandinávokat.

buffon torino

A magyar válogatott régi jó(?) ismerősével, a svéd együttessel hozta össze a sors a Squadra Azzurrat az európai zóna világbajnoki pótselejtezőjén. A 2006-os világbajnok a ma este kezdődő párharc esélyese, de nem csak a szövetségi kapitány Giampiero Ventura figyelmeztet arra, hogy felesleges lebecsülni az északiakat, hanem az olaszok csapatkapitánya is.

Jó eséllyel utolsó nagy tornáján szeretne védeni az olasz válogatott Buffon, ami extra motivációt adhat a Juventus veterán hálóőrének. Ám a mai solnai meccsen, illetve majd a számukra hazai visszavágón nem csak rá, hanem többi társának odaadására is szükség lesz.

„Nem akarok egy rossz eredményre gondolni, a nyomás csak pozitív hatással lehet ránk. Meg vagyunk arról győződve, hogy ki fogunk jutni Venturával. Nem kell semmi más, csak elhinni, hogy nyugodtan továbbjutunk. Svédországnak jó csapata van, de Mi is a világbajnoki szereplésre törekszünk.” – fogadkozott nyilatkozta a már 173-szoros válogatott portás.

A svédek utoljára 1987-ben tudták megverni az olaszokat, az örökmérleg pedig szintén a kékmezeseknek kedveznek: 7-4, 2 darab döntetlen mellett.

Balogh József