Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Coutinho-transzfer: Liverpool vs. Barcelona – indul a második felvonás!

Spanyol sajtóértesülések szerint a Barcelona továbbra sem tett le arról, hogy a katalán fővárosba csábítsa a Liverpool brazil játékosát Phlippe Coutinhót. A Barcelona már a januári átigazolási időszakban is ajánlatot tehet a brazilért.

Mmn53gmARzS4OWuNW195_Capture

Spanyol sajtóhírek szerint a téli átigazolási szezonban a katalán sztárcsapat egy 105 millió fontos ajánlattal jelentkezhet be ismét a brazilért a Liverpoolnál. A Liverpool vezetősége és Jürgen Klopp azonban hallani sem akar a vörösök meghatárózó játékosának távozásáról. A katalánok amennyiben most januárban sem tudja leigazolni a brazilt labdazsonglőrt, jövő nyáron minden követ megmozgatnának, hogy Barcelonába csábítsák.

Az elmúlt hetekben ismét felerősödtek a pletykák a Barcelona érdeklődéséről, a katalánok mindenáron szeretnék leigazolni a Liverpool sztárját még a tél folyamán. Az sem érdekli a katalán klubot, hogy a Bajnokok Ligájában nem léphetne pályára a brazil. A katalánok jelenlegi támadója a liverpooliak ex-támadója Luis Suárez is elmondta véleményét az ügyről, hogy megérti a brazil ambícióit és azt, hogy a Barcelonához akar igazolni. Ezt követően a Barca világklasszisa Lionel Messi is megszólalt és szerinte amennyiben a Barcelonában végleg elbukna a Philippe Coutinho terv és nem sikerülne megegyezni a Liverpoollal, az esetben Lionel Messi az alábbi játékosokat látná szívesen a csapatban.

Coutinho 2013 óta szerepel a vörösöknél és ezalatt 190 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben és 46 gólig jutott minden sorozatot tekintve. Idén már a hatodik szezonját kezdte meg az Anfielden, és a szezon elején ugyan pár mérkőzést kihagyott sérülés miatt, így is 7 mérkőzésen kapott lehetőséget Jürgen Klopp menedzsertől ami 610 játékpercet eredményezett a 25 esztendős brazil válogatottnak. Ezeken a mérkőzésen pedig négy gólt és három gólpasszt jegyzett a Liverpool klasszisa.

Nemrég azonban Paris Saint-Germain is bejelentkezett a brazilért, így akár egy hatalmas licitháború is kialakulhat, amiből valószínűleg nem a Barcelona jönne ki győztesen. Ebben a harcban Coutinho akarata lehet a döntő, aki még mindig gránátvörös-kék mezben képzeli el a jövőt. A támadó a hírek szerint most határozott lépésre szánta el magát, úgy tudni, külön megkérte a Pool vezetőségét, hogy semmilyen esetben se bólintson rá a PSG ajánlatára.

Képek: skysports.com, sport.es

Ondik Gábor