Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: Agüero gólja döntött a vb házigazdája ellen! – videóval

A jövő évi labdarúgó-világbajnokság házigazdája, Oroszország az argentin válogatottat fogadta felkészülési mérkőzés keretein belül ma délután. A meccs esélyese a dél-amerikai válogatott volt, amely végül győzelemmel zárta a találkozót. A szűk siker ellenére végig Messiék voltak nagy fölényben, a hajrában pedig Agüero gólja döntött!

Russia+vs+Argentina+International+Friendly+s0da6wo1uEalAgüero (bal szélen, 9-esben) ünnepelhetett, miután hajrábeli helyzetét mindent eldöntő gólra tudta váltani az orosz fővárosban! (forrás: zimbio.com)

Ezt megelőzően is Oroszországban találkozott egymással a kelet-európai és az argentin válogatott, melyeknek ez lesz a második egymás elleni meccsük. Legutóbb 2009-ben egy izgalmas találkozón 3-2-re nyert Argentína. Természetesen ma Messiék voltak az összecsapás esélyesei. Az argentinok is ott lesznek a jövő évi vb-n, akik 6 meccs óta veretlenek, és az utolsó selejtezős mérkőzésükön kvalifikálták magukat a világeseményre. Az oroszok legutóbb Irán ellen játszottak barátságos meccset (1-1), azt megelőzően pedig három nappal, október 7-én Dél-Koreát gyűrték le 4-2-re, összességében pedig ezt megelőző két alkalommal kikaptak a kelet-európaiak, még a Konföderációs Kupán. Oroszország egyébiránt 14-én is pályán lesz, amikor a hispánok szintén idegenben játszanak ellene. Ugyanakkor ha csupán a felkészülési meccseket tekintjük az oroszok szemszögéből, akkor azt lehet elmondani, hogy a vb házigazdája legutóbbi 5 találkozóján is veretlen maradt, többek között a magyar válogatott ellen is simán nyert idegenben, és még tavasszal a belgák ellen gólgazdag döntetlent tudott elérni (3-3)! Argentína is játszik újból pár napon belül – kedden Nigéria lesz Messiék ellenfele.

A mai találkozó első nagy lehetősége a 25. percben alakult ki, méghozzá az argentinok előtt! Ekkor Agüero tizenhatosról leadott lövését védte Akinfeev kapus, így nem változott az állás. Azért futószalagon nem jöttek a helyzetek, de a Manchester City gólvágója az első félidő végén is villant, hiszen a 45. minutumban is próbált betalálni, ám közvetlen közelről sem jött ez össze, ismét hárított az orosz kapus! Az első játékrész során nem esett gól, de az argentinok óriási labdabirtoklási fölényben voltak (77-23%), míg Oroszország kaput eltaláló lövésig sem jutott!

A folytatásban elsőként Messi veszélyeztetett, de az 50. percben leadott lövését blokkolták, majd 6 perccel ezután a vendégek szabadrúgását követően Agüero fejese ment mellé! Az 59. minutumban orosz lehetőség is kialakult, de Glushakov próbálkozása a kapu mellé ment. Majd 2 perccel ezután is ő próbálkozott, ekkor pedig már Romero kapusnak kellett védenie. Az argentinok mezőnyfölénye ugyan csökkent a szünet utánra, de még így is elég nagy volt, de a gól váratott magára. A 77. minutumban Messi dönthette volna el a meccset, de labdája mellé ment. Kokorin a túloldalon a 81. percben lőhetett, de a védelemről lepattant a labda, így az oroszok sem kerültek közelebb a győzelemhez. Végül a 86. percben eldőlt minden, megszületett a meccs egyetlen találata! Az egész találkozó során jól teljesítő Agüero a védőről visszapattanó lövése utáni fejese akadt be az orosz kapuba, ezzel pedig érvényesült a papírforma (0-1)! Ez az egyetlen gól döntött tehát, de számtalan lehetőséget kidolgozott Argentína, míg az oroszoknak igencsak kevés lehetőség jött össze ma, ráadásul a dél-amerikaiak végig óriási mezőnyfölényben is játszottak.

Felkészülési mérkőzés
Oroszország – Argentína • 0-1 (0-0)
Helyszín: Luzhniki Stadion, Moszkva. Vezette: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: -, ill. Agüero (86.)
Sárga lapok:
Kiállítás:

Oroszország: Akinfeev – Fernandes (Smolnikov, 46.), Dzhikiya, Vasin, Kudryashov, Rausch (Zabolitni, 88.) – Kokorin (Miranchuk, 83.), Kuzyaev (Erokhin, 69.), Glushakov, Poloz (Dzagoev, 46.) – Smolov. Szövetségi kapitány: Stanislav Cherchesov

Argentína: Romero – Mascherano, Pezzella, Otamendi – Salvio (Pavon, 78.), Perez (Banega, 90+1.), Kranevitter, Lo Celso (Gomez, 59.), Di Maria (Perotti, 75.) – Messi – Agüero (Dybala, 87.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli

Nagy Dávid