Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Zidane is a Lyon ászával erősítene! – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint a komoly hullámvölgyben lévő Real Madrid francia mestere már azon dolgozik, hogy a téli átigazolási szezonban megerősítse a királyi gárda keretét. A francia mester is a Lyon remek formában lévő ászát szemelte ki.

fekir

Sajtóértesülések szerint a Real Madrid és Zinedine Zidane figyelmét is felkeltette a Lyon remek formában lévő támadó középpályásának Nabil Fekirnek kiváló formája. A 24 esztendős francia válogatott játékost többek között a Barcelona, Juventus és Manchester United is szerződtetni szeretne. A hírek szerint Zidane már a januári átigazolási szezonban ajánlatot tehet a franciáért, 20 és 30 millió euró közötti összeget.

Fekir az Olimpique Lyon nevelése és 2011 óta szerepel a francia gárdában. A 24 esztendős támadó középpályás 2011 és 2013 között a Lyon tartalékcsapatában 63 mérkőzésen 13 gólig jutott majd. A felnőtt gárda első keretébe először 2013. július 30-án került be a Grasshopers elleni Bajnokok Ligája selejtezőn. A debütálás is a Bajnokok Ligájában is következett be a francia játékosnak 2013. augusztus 28-án, mikor a Real Sociedad elleni mérkőzésen Yassine Benezia helyére állt be csereként. Három nappal később a Ligue 1-ben is bemutatkozhatott az Evian ellen. Első gólját a francia élvonalban a Bastia ellen szerezte meg 2014. április 27-én. Fekir a Lyon együttesénél összesen 129 mérkőzésen 46 gólig jutott eddigi pályafutása során. Az idei szezonban Lacazette és Tolisso távozásával csapata vezéregyénisége lett, 1288 játékpercet töltött a pályán és ezalatt 12 alkalommal volt eredményes ebből 11 gólt a bajnokságban szerzett, emelett 4 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársait.

A 24 esztendős támadó középpályás szerződése 2020-ig érvényes a francia gárdához és a játékos piaci értékét a mértékadó transfermarkt portál 20 millió euróra taksálja.

További átigazolási híreinket itt olvashatják (KATT)

Grafika: Bács András

Ondik Gábor