Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Fantasztikus győzelmet aratott Monacóban a Leipzig – videóval

Miután az G-csoport kora esti mérkőzésén a Besiktas egy Porto elleni iksszel bebiztosította továbbjutását, a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig előtt adva volt a lehetőség, hogy egy esetleges monacói sikerrel beérje a portugálokat. 

lipcsególöröm

(Fotó: uefa.com)

A mérkőzés katasztrofálisan indult a Monaco számára: a hazaiak brazil középhátvédje, Jemerson szerencsétlenül nyúlt bele egy beadásba, ezzel a teljesen elkerülhető öngóllal szerzett vezetést a Lipcse. (0-1) Innentől kezdve pedig abszolút úgy alakult a meccs képe, ahogy azt Gulácsiék szerették volna… 170 másodperccel később a lipcseiek meg is duplázták előnyüket, mégpedig egy igazán rájuk jellemző találattal: Kampl támadott le nagyszerűen és fülelte le az ismét bakizó Jamerson passzát, a passzából adódó ziccert pedig Timo Werner értékesítette. (0-2)  Az első sokkból felocsúdva aztán életjeleket mutatott a Monaco is: a 13. percben Keita Balde tette próbára Gulácsit. Két percre rá Rony Lopes fejelt be egy rosszul sikerült tisztázás után a tizenhatoson belülre, amire Falcao le is csapott, ám Gulácsi ismét közbelépett. A 31. percben aztán a vendégek tovább növelték előnyüket büntetőből: Falcao szabálytalankodott Willy Orbannal szemben, a büntetőt pedig az ezzel duplázó Werner értékesítette. (0-3) Négy perccel később Sabitzer került helyzetbe, ám elcsúszott a kaputól kb. 14 méterre, ráadásul olyan szerencsétlenül esett a vállára, hogy cserére is szorult.. A 39. percen meg lehetett volna Wernernek a mesterhármas is, ám Kampl újabb remek labdája után Werner ezúttal mellélőtt kissé kisodródva. A 43. percben felcsillant a remény a Monaco előtt, igaz, sajnos kellett ehhez Gulácsi hibája, aki egy Rony Lopes-szabadrúgás után feleslegesen mozdult ki kapujából, az őt megelőző Falcao pedig így az üres kapuba lőtt. (1-3)  A félidő végén azonban Naby Keita villant egyet, mielőtt még a hazaiak elbízhatták volna magukat: a guineai középpályása 18 méterre a kaputól lerázta magáról labdaátvételével Kamil Gliket, majd higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-4)

Az iram a második félidőben sem volt rossz, ám túl gólszerzési lehetőséget nem alakítottak ki már a csapatok, a Monaco a cserék ellenére sem tudott közelebb férkőzni riválisához. A legközelebb a 76. percben Moutinho 16 méteres szabadrúgásánál voltak ehhez, de ez fölé szállt valamivel. A 81. percben Bruma szerezhetett volna gólt, ám éles szögből leadott lövésszerű beadását hatástalanította Subasic kapus. Mielőtt nyugalomban lecsordogáltak volna még az utolsó percek, Jorge-nál gurult el a gyószer és lépett oda csúnyán Yussuf Poulsennek, akit aztán hosszasan ápolni is kellett.

Győzelmével a Lepizig utolérte a szintén hét pontos Portót, azonban az egymás elleni eredmények a portugálok javára döntenék a mérleg nyelvét. Az utolsó körben így a már biztosan csoportutolsó Monaco segítéségére is szüksége lesz a német gárdának, Falcaóéknak pontot, pontokat kellene rabolniuk Portugáliából, hogy Gulácsiék hazai közönség előtt kiharcolhassák a legjobb tizenhat közé jutást a már biztosan továbbjutó Besiktas ellen.

https://www.youtube.com/watch?v=Jpdmh20C0z4

AS Monaco – RB Leipzig 1-4 (1-4)
Helyszín: II. Lajos Stadion; Vezette: A. Mallenco (spanyol)
Gólszerzők: Falcao (43.) ill. Jemerson (6.-öngól)., Werner (9., 31. – büntetőből), Keita (45.)
Sárga lapok: Moutinho (37.), Jemerson (46.), Fabinho (49.), Jorge (85.) ill. Poulsen (84.)
Kiállítás: – ill. –

AS Monaco: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, Jorge – Tielemans, Moutinho (Carrillo 83.), Fabinho, Rony Lopes (Ghezzal 66.)  – Falcao, Keita Balde (Diakhaby 59.). Vezetőedző: Leonardo Jardim

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orban, Upamecano, Haltenberg – Sabitzer (Demme 35.), Kampl, Keita, Forsberg (Laimer 79.) – Poulsen, Werner (Bruma 58.). Vezetőedző: Ralph Hasenhüttl

A G-csoport állása öt forduló után:

blg5

(A tabelláért köszönet az eredmenyek.com-nak!)

Lasányi Csaba