Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Továbbment a Besiktas, Gulácsiék életben maradhatnak

Két mérkőzésre került sor kora este, a G jelű négyesben a két továbbjutó hely egyike elkelt, hiszen a Besiktasnak a döntetlen is elegendő volt portugál ellenfelével szemben, míg az E csoportban a hajrábeli pontosztozkodás miatt sem a Szpartak, sem a Maribor nem lehet elégedett. Utóbbi már korábban eldőlt, hogy nem juthat tovább.

FBL-EUR-C1-BESIKTAS-PORTO

G. csoport

Az már egy fordulóval ezelőtt eldőlt, hogy a Besiktas egy pontszerzéssel már biztosan ott van a legjobb tizenhat között, így aztán Senol Günes együttese akár fél gőzzel is játszhatott volna, na de az isztambuli pokolban? Ráadásul az a Porto látogatott Törökországba, amely az elmúlt években mintha kicsit visszaesett volna. Meglepetésre ezúttal is kimaradt a kezdőből Iker Casillas, akivel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy már a „Sárkányoknál” sincs bérelt helye. Az első félidő nem hozott túl izgalmas játékot, érezhető volt, hogy egyik csapat sem akar túlzott kockázatot vállalni, bár a továbbjutás szempontjából a Portónak lehetett volna sürgősebb. Ennek ellenére a törökök előtt adódott nagy lehetőség az elején, azt azonban Babel lövését fogta José Sá kapus. Nem sokkal később szinte a semmiből vezetést szereztek a portugálok Felipe révén. Ricardo Pereira beadását vágta a léc alá a portugál védő. Viszont mezőnyben továbbra is a házigazdák akarata érvényesült, ami a szünet előtt nem sokkal érett góllá: Cenk Tosun passzát Talisca értékesítette.

Fordulás után sem változott számottevően a játék, továbbra is a Besiktas birtokolta többet a labdát, s két igen nagy ziccert is kihagytak. Előbb Babel, majd Quaresma próbálkozásánál volt résen José Sá. Aki nem véletlenül lett a Porto legjobbja ezen az estén. Ezzel a döntetlennel nagy esélyt szalasztott el a portugál együttes, mi több, ha a Leipzig győzne a Monaco ellen, Gulácsi Péter csapata az utolsó körben a csoportelső, és már biztos továbbjutó törökök ellen harcolhatja ki az egyenes kieséses szakaszba jutást. De az El-szereplést minimum.

Besiktas – Porto 1-1 (1-1)
Helyszín: Vodafone Park; Vezette: Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Talisca (41.) ill. Felipe (29.)
Sárga lapok: Talisca (43.), Gönül (65.) ill. Sergio Oliveira (9.), M. Pereira (23.)
Kiállítás:  ill.–

Besiktas: Fabricio – Gönül, Pepe, Tosic (Medel, a szünetben), Adriano – Arslan, Hutchinson, Talisca – Quaresma, Tosun, Babel. Vezetőedző: Senol Günes

Porto: José Sá – Ricardo (Corona, 80.), Felipe, Marcano, Telles – D. Pereira, Herrera – M. Pereira, S. Oliveira, Brahimi – Aboubakar. Vezetőedző: Sergio Conceicao

https://www.youtube.com/watch?v=qB7AxqCbxXk

FBL-EUR-C1-SPARTAK-MARIBOR

Ami az E. csoportot illeti, döntetlenjével a Szpartak Moszkva életben tartotta továbbjutási esélyeit, független attól is, hogy a Sevilla és a Liverpool mit játszik este. Az oroszok mindenesetre mindent megtettek, hogy kedvező helyzetbe lavírozzák magukat, azonban a szeptemberi randevúhoz hasonlóan ezúttal is döntetlent hozott a Maribor elleni találkozó. A korábbi rendbontások miatt büntetett moszkvaiak nem bíztak semmit a véletlenre, ám nem úgy alakult a forgatókönyv, ahogyan azt szerették volna. Egyrészt a szlovén bajnok szívós ellenfélnek bizonyult, másrészt az első játékrészben kisebb lehetőségeket leszámítva semmi érdemleges nem történt a pályán. Fordulás után rövid időn belül begyűjtött három sárgát az orosz alakulat, majd folytatódott az állóháború. Aztán egy csapásra megélénkült a találkozó. Ehhez kellett Ze Luis találata, amellyel vezetéshez jutott a moszkvai csapat, de nem adta fel a Maribor, és a ráadás perceiben egalizált. Az egyik pont mindenképpen jól jön a szlovéneknek, akik azonban már biztosan búcsúznak Európától.

Szpartak Moszkva – Maribor 1-1 (0-0)
Helyszín: Otkrytiye Arena; Vezette: Collum (skót)
Gólszerzők: Ze Luis (82.) ill. Mesanovic (90+2.)
Sárga lapok: Popov (49.), Adriano (51.), Kutepov (62.) ill. Vrhovec (23.)
Kiállítás:  ill.–

Szpartak: Selikhov – Petkovic (Zobnin, 73.), Tasci, Kutepov, Kombarov – Fernando – Adriano, Popov (Melgarejo, 63.), Pasalic (Glushakov, 53.), Promes – Ze Luis. Vezetőedző: Massimo Carrera

Maribor: Handanovic – Milec, Suler, Billong, Viler – Vrhovec (Vrsic, a szünetben) – Bajde (Hotic, 68.), Pihler, Kabha, Bohar (Mesanovic, 83.) – Tavares. Vezetőedző: Darko Milanic.

https://www.youtube.com/watch?v=-TRLemmCnUY

A csoportok állása:

bl-g

bl-e

~GS~