Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megszenvedett az újonc ellen a United! – videóval

A Premier League 13. fordulójában a Manchester United ismételten hazai környezetben lépett pályára, a vörös ördögök az újonc Brighton együttesét fogadták az Old Traffordon.

2017-11-25T162830Z_111821367_RC1F7D05F5A0_RTRMADP_3_SOCCER-ENGLAND-MUN-BRH

Mourinho az elmúlt fordulóhoz képest semmit nem változtatott a kedzőjén és ugyanazt a 11 játékost nevezte a kezdőbe, mint a Newcastle ellen. A sérülésből felépülő Ibrahimovic és Rojo is a kispadon foglalt helyet. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazaiak voltak, azonban az újonc Brighton eddig remekül szerepelt az idei szezonban, amit a tabellán elfoglalt 9. helyük is megerősít. Hughton mester tanítványai az Old Traffordon komolyabb teher nélkül felszabadultak futballozhattak, ugyanis nem ők voltak a mérkőzés esélyesei és nem volt vesztenivalójuk sem. A két együttes a PL történetében eddig nem találkozott egymással. A vendégek a legutóbbi öt mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, legutóbb az Arsenal otthonában kaptak ki Hughton tanítványai.

A mérkőzés az első perctől kezdve lendületes játékot hozott. A mérkőzés első lehetősége a második percben Lukaku előtt adódott, a belga azonban ezúttal elmérte és csúnyán fölédurrantott. Az újonc Brighton bátor játéka kis híján gólt eredményezett az 5. percben, mikor egy tetszetős támadás végén Knockaert lódult meg a jobb szélen, de lövése elsuhant a kapu előtt. Ez követően nem United helyzeteket jegyezhettünk fel a statisztikák közé, hanem Brighton lövéseket regisztrálhattunk. A 12. percben Gross egy lapos lövéssel próbált túljárni De Gea eszén azonban a spanyol portás résen volt és könnyedén hárított. A vendégek védelme remekül működött szervezetten védekeztek, ami komoly fejtörtést okozott Mourinho együttesének. Hiába próbáltak a hazaiak a védelem mögé kerülni, ezek a próbálkozások rendszerint elhaltak. A vörös ördögök a mérkőzés első felében inkább pontrúgások után okoztak komolyabb veszélyt az újonc kapuja előtt. A 24. percben egy pontrúgást követően Lukaku gyenge fejesét hárította könnyedén a vendégek hálóőre. A 35. percben a hazaiak előtt adódott komoly lehetőség Valencia beadását követően Lukaku fejese nem találta el a kaput. A félidő hajrájában a Brighton előtt is adódott komoly gólszerzési lehetőség, Dunk beadását követően Murray centikkel maradt csak le a labdáról. A félidő legvégén a United megszerezhette volna a vezetést, Rashford beadás után Lukaku fejesét nagy bravúrral védte Ryan majd a kipattanót követően Pogba sem tudta a hálóba kotorni a vörös ördögök vezető találatát, ezzel pedig gól nélküli döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

879001336

Fordulást követően a hazaiak kezdtek aktívabban és a 49. percben Mata lövését védte nagy bravúrral Ryan. Nem sokkal később az 53. percben Young került helyzetbe, de lövése a kapu bal odalal mellé szállt jócskán. José Mourinho nem volt elégedett csapata játékával és először a portugál mester szánta el magát cserére és pályára küldte svéd gólvágóját Ibrahimovicot. A svéd beállása után nem sokkal meg is szerezték a vezetést a hazaiak, miután a 66. percben Young megpattanó lövése Ryan mellett a kapuban kötött ki. Ezt követően a vendégek mestere is cserére szánta el magát és a Brighton ezt követően aktívabb is lett, de a vendégek nem tudtak élni a lehetőségeikkel. Győzelmével Mourinho együttese hazai pályán továbbra is hibátlan és tovább folytatja a városi rivális üldözését.

Manchester United – Brighton 1-0 (0-0)
Helyszín: Old Trafford, Manchester, Vezette: Swarbrick
Gólszerzők: Young (66.)
Sárga lapok: Murray (59.), Duffy (88.)
Kiállítás: 

Manchester: De Gea – Young, Smalling, Lindelöf, Valencia – Pogba, Matič – Martial (Mkhitaryan 71.), Mata (Ibrahimovic 62.) , Rashford (Fellaini 80.) – Lukaku. Vezetőedző: Mourinho.

Brighton: Ryan – Saltor, Duffy, Dunk, Bong – Knockaert, Stephens, Propper, March (Izquierdo 75.) – Gross (Brown 88.) – Murray (Hemed 75.). Vezetőedző: Hughton

https://www.youtube.com/watch?v=BStn307CSQ8

Swansea – Bournemouth 0-0
Helyszín: Liberty Stadion, Swansea, Vezette: Attwell
Gólszerzők:

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor