Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nyolc gól és hatalmas Schalke-feltámadás a Revierderby-n! – videóval

Hatalmas csúcsrangadó került megrendezésre. A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 13. fordulójának szombati játéknapján a Peter Bosz által irányított Borussia Dortmund a Domenico Tedesco vezette Schalke-t látta vendégül. 

7D72D361-7551-4444-BBCA-235A25F00B75

1. félidő: A mérkőzés első komolyabb ziccerére mindössze 30 másodpercet kellett várni, amit a vendég Schalke javára jegyezhetünk fel. Burgstaller átadási kísérlete megpattant Toprak hátán, melynek következtében Konoplyanka előtt nem kis helyzet adódott, amit azonban az ukrán szélső végül nem tudott gólra váltani. A 12. minutumban a Borussia Dortmund oldalára írhattunk fel egy óriási ziccert, amit a hazaiak a vendégekkel ellenben gólra tudtak váltani. Pulisic beadását követően Aubemeyang vette be az ellenfél hálóját, s szerezte meg a vezetést csapatának. (A találat szabálytalan körülmények között született, hiszen a gaboni kézzel sodorba a játékszert a hálóba, a játékvezető viszont megadta a gólt, a videóasszisztens használata pedig elmaradt ebben a szituációban…). A 18. percben növelni tudta előnyét Peter Bosz legénysége, Nuri Sahin szabadrúgását követően a Schalke színeiben futballozó Stambouli kívánt tisztázni, a francia futballista azonban végül a saját kapujába juttatta a játékszert. Nem sokkal később jött a harmadik dortmundi gól, a 20. minutumban Aubameyang remek beadása után Mario Götze bólintott Fahrmann hálójába. A 25. percben pedig már a negyedik BVB találatot jegyezhettük fel, a hazaiak részéről ezúttal Guerriero volt eredményes, gálázik a Borussia Dortmund…

2. félidő: A fordulást követően úgy tűnt, hogy rövid időn belül szépíteni tud a Schalke. Az 53. minutumban Oczipka szabadrúgása után Naldo fejelt a kapuba, a játékvezető végül érvénytelenítette a találatot, mivel a brazil védő lesen tartózkodott a labda megjátszásának pillanatában. Az 56. percben Aubameyang előtt adódott komoly lehetőség, azonban a gaboni támadó nem tudta gólra váltani. Nem sokkal később a Schalke veszélyeztetett, Caligiuri került ordító ziccerbe ekkor, a lövését viszont védeni tudta a rutinos róka, Weidenfeller. A 61. minutumban már sikerült a szépítés a gelsenkircheni alakulat számára, Burgstaller volt fejjel eredményes a vendégek részéről. A 65. percben aztán ott a második, a csereként beállt Harit lőtt gólt ezúttal a Schalke oldaláról. A 72. minutumban megfogyatkozott a Borussia Dortmund, Aubameyangnak mutatta fel a sárga lapot a játékvezető, s mivel neki volt már egy, így idő előtt el kellett hagynia a pályát a gaboni sztárnak. A 87. percben ott a harmadik Schalke találat! Mit játszik a második félidőben Tedesco csapata? Caligiuri etette meg Zagadou-t, majd ezután gyönyörű gólt akasztott Weidenfeller hálójába.. És a 90+4. minutumban ott az egyenlítő gól!!! Caligiuri szögletét követően Naldo fejelte a hálóba a labdát! Micsoda feltámadást láthattunk a Schalke-tól! 

Borussia Dortmund – Schalke 04 4-4 (4-0)
Helyszín:
Signal Iduna Park, Dortmund
Gólszerzők:
Aubameyang(12.), Stambouli(18., öngól), Götze(20.), Guerreiro(25.) ill. Burgstaller(61.), Harit(65.), Caligiuri(87.), Naldo(90+4.)
Sárga lapok:
Sokratis(53.), Aubameyang(55.), Castro(79.) ill. McKennie(3.), Caligiuri(45+2.), Konoplyanka(90.)
Kiállítás:
Aubameyang(72.) ill. –

Borussia Dortmund: Weidenfeller – Guerriero(Zagadou 83.), Sokratis, Toprak, Schemlzer – Sahin, Weigl – Yarmolenko(Bartra 68.), Götze(Castro 78.), Pulisic – Aubameyang. Vezetőedző: Peter Bosz.  

Schalke 04: Fahrmann – Stambouli, Naldo, Kehrer(Nastasic 46.) – Caligiuri, McKennie(Harit 33.), Meyer, Oczipka – Di Santo(Goretzka 33.), Burgstaller, Konoplyanka. Vezetőedző: Domenico Tedesco.