Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megküzdött a PSG a bajnokkal! – Vendégsiker a francia rangadón

A francia bajnokság 14. fordulójának zárómérkőzése nem is lehetett volna rangosabb. A címvédő AS Monaco együttese fogadta a trónról letaszított, de mostanság vitathatatlanul listavezető Paris Saint-Germaint.

FBL-FRA-LIGUE1-MONACO-PSG

A két legerősebb francia csapatnak számító gárda lendületes meccskezdéssel örvendeztetett meg bennünket. Kiváltképp a PSG. A trón visszahódítására készülő fővárosiak attraktív támadójátékkal örvendeztették meg a publikumot, így teljesen megérdemelten szerezték meg a vezetést Édinson Cavani közeli lövésével a 19. percben. A szünetig még a PSG-ben egyre fontosabb szerepet betöltő Julian Draxler is betalálgatott volna, ám már nem született több gólt.

A fordulást követően nem sokkal Neymart gyűrték le a büntetőterületen belül. A megítélt tizenegyes elvégzésénél szerencsére nem volt vita az elvégző személyéről, így azt a sértett vághatta be. 0-2! A hajrára fordulva Joao Moutinho szabadrúgásból egyenlített, ám mindez semmit sem ért, lévén a Paris SG továbbra is mezőnyfölényben játszott, és nem engedte egyenlíteni ellenfelét.

Győzelmükkel a vendégek előnye kilencpontosra hízott az élen, míg a Monacot utolérte pontszámban a Lyon is, sőt a 28 ponttal rendelkező Marseille is ott lohol a nyakukban.

AS Monaco – Paris Saint-Germain 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Moutinho (81. perc), ill. Cavani (19.), Neymar (52.-büntetőből)

A bajnokság állása

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.27. 80110

A góllövőlista élmezőnye

 

Teljes képernyő rögzítése 2017.11.27. 80138