Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Milan ellen szerezte meg első pontját az újonc! – videóval

A negatív rekorddal kezdő újonc Benevento az AC Milan csapatát látta vendégül ma ebédidőben az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 15. fordulójában. Egy darabig tudta tartani magát a hazai gárda, majd érvényesült a papírforma. Ez volt az egykori Milan játékosleganda, Gennaro Gattuso első meccse a piros-feketék vezetőedzőjeként. Nem sült el túl jól a bemutatkozás – a Benevento 14 fordulónyi vereségsorozatot szakított meg a Milan ellen, ráadásul a kapus góljával!

Benevento+Calcio+v+AC+Milan+Serie+UGXGVSSXZKclTörténelmet írt a Benevento, amely a fehérmezes AC Milan ellen szerezte meg első pontját a Serie A-ban! (forrás: zimbio.com)

A mai, kora délutáni Serie A-meccsen az AC Milan kispadján a klub egykori játékoslegandája, Gennaro Gattuso váltotta a hétközben menesztett Bonaventurát. Gattuso számára tehát ez volt a bemutatkozás edzőként a Milannál, mellyel játékosként többek között BL-t is nyert kétszer.

Már a Benevento – AC Milan olasz bajnoki 3. percében közel jártak a milánóiak a gólszerzéshez, amikor Bonaventura szabadrúgása ment kapura, ám a helyén volt Brignoli. A 12. minutumban Kalinic is megkísérelte a gólszerzést, de újból védett a hazaiak kapusa. Húsz perccel ezután adódott lehetősége a hazai gárdának is! A Benevento részéről D’Alessandro beívelése után Parigini fejese következett, ám a labda mellé ment. Hiába tartotta magát, és helyzetbe is került a hazai együttes, a 38. minutumban Bonaventura második próbálkozása gól lett, előnybe került fejesével a kipattanót értékesítve a Milan (0-1)! Az első játékrészben sokkal jobban voltak a vendégek, a szünetig jött is a papírforma.

A fordulás után hamar jött az egyenlítés! Az 50. minutumban Letizia lövése ment kapura, ám Donnarumma még védett, viszont a kipattanót Puscas juttatta a kapuba (1-1)! Sokáig nem volt döntetlen az állás, ugyanis az 57. percben újból a Milan került előnybe! Ekkor az első gólt jegyző Bonaventura beadását követően Kalinic fejese landolt a hazai kapuban (1-2)! A 75. minutumban viszont nem alakult olyan biztatóan a Milan sorsa, ugyanis is a 24. percben sárga lapot kapott Romagnoli újból sárga lapot kapott, így a kiállítás sorsára jutott. Viszont a 79. percben kis híján kétgólosra növelte előnyét! Ekkor Suso passza nyomán Kessie került helyzetbe, viszont mellé lőtte a labdát. Viszont még ezzel korántsem volt vége a meccsnek, a hajrában összejött a hőn áhított, 14 forduló óta várt pontszerzés a negatív rekordot felállított Benevento részéről! A leges legvégén, a hosszabbítás 5. percében Cataldi szabadrúgásból beívelt labdáját fejelte be a  vendégek előrefutó hálóőre, Brignoli a Milan kapujába! Ezzel a Benevento nem akármilyen módon, 14 bajnoki forduló után szerezte meg első pontját, méghozzá egy papíron jóval erősebbnek vélt csapat ellen, ezért is nagy dolog ez a döntetlen a hazaiknak (2-2)!

Nem sült el túl jól tehát Gattuso bemutatkozása – a Benevento 14 fordulónyi vereségsorozatot szakított meg a Milan ellen

Serie A, 15. forduló
Benevento – AC Milan • 2-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Ciro Vigorito, Benevento. Vezette: Maurizio Mariani
Gólszerzők: Puscas (50.), Brignoli (90+5.), ill. Bonaventura (38.), Kalinic (57.)
Sárga lapok: Cataldi (29.), Di Chiara (54.), D’Alessandro (90+6.), ill. Romagnoli (24., 75.), Rodriguez (71.), Kessie (90.), Abate (90+4.)
Kiállítás: -, ill. Romagnoli (75.)

Benevento: Brignoli – Letizia, Djimsiti, Costa, Di Chiara (Gyamfi, 80.) – Memushaj (Coda, 80.), Chibsah, Cataldi – D’Alessandro, Parigini (Brignoli, 67.), Puscas. Vezetőedző: Roberto De Zerbi

AC Milan: Donnarumma – Musacchio, Bonucci, Romagnoli – Borini (Abate, 60.), Kessie, Montolivo (Biglia, 73.), Rodriguez – Suso (Zapata, 87.), Kalinic, Bonaventura. Vezetőedző: Genaro Gattuso

Nagy Dávid