Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: “De Gea olyan volt, mint aki a Mátrixból jött!”

A spanyol kapus Arsenal ellen bemutatott, már-már utánozhatatlan teljesítménye továbbra is téma az angol sportsajtóban.

(Kép: thesun.co.uk)

David de Gea csapata Arsenal elleni 3:1-es győzelme alkalmával egyéni -és Premier League rekordot állított fel a 14 bemutatott védésével. Aki látta a meccset, az biztosan egyet ért azzal, hogy a klasszis kapus teljesítményére nehéz szavakat találni. Ezen a véleményen van az egykori Premier League-menő, jelenleg szakkomentátorként dolgozó Jamie Redknapp is, aki egy bizarr hasonlattal írta le a de Gea-parádét!

“El kell ismernem rosszul ítéltem meg de Geát akkor, amikor a Premier League-be érkezett! Azt gondoltam: Itt ez a 20 éves, törékeny srác, akire még a mez is nagy, kizárt, hogy bírná fizikálisan a bajnokságot” – Idézi Redknapp első gondolatait a Daily Mail.

“Azóta minden egyes kritikára rácáfolt! Most már azt mondom, nem igazán tudnék nála jobb kapust említeni! Az Arsenal ellen olyan volt, mint egy karakter a Mátrixból, aki mintha lelassítaná a labdákat, hogy aztán hárítani tudjon! Nálam a szezon védése volt amit Alexis Sánchez és Alexandre Lacazette lövéseinél gyors egymásutánban bemutatott!” – Folytatta aktív pályafutása során a Tottenham és a Liverpool együtteseinél is futballozó Redknapp, aki azt is elmondta, hogy a 27 éves spanyol kapusnál szerinte a Premier League történetét nézve csak egy valaki volt jobb! “Hogy de Gea lenne-e a Premier League történetének legjobb kapusa? Én csak a második helyre tenném, Peter Schmeichel mögé! Schmeichel utánozhatatlan volt, egy az egyben alig lehetett túljárni az eszén, hiszen először elhitette veled, hogy bizony gólt szerezhetsz ellene, végül azonban egy szenzációs védéssel ő fogott ki rajtad!” – Zárta okfejtését Redknapp.