Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűk győzelmével erősítette meg vezető helyét a Bayern – videóval

A Bundesliga, azaz a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság éllovasa, a Bayern München idegenben aratott szűk sikerével szilárdította meg elsőségét a 15. fordulóban, igaz, a Frankfurt ellen csapnivaló második félideje során az egy pontnak is örülhettek volna a bajorok. De annak még inkább, hogy a címvédő az őszi szezont már biztosan az élen zárja! Eközben egy felejthető meccsen ikszelt egymással a Hamburg és a Wolfsburg.

IMG_20171209_175002A Bayern a Frankfurtban aratott sikerével őszi bajnok lett! (forrás: twitter.com/FCBayernEN)

Az éllovas Bayern München a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, azaz a Bundesliga 15. fordulójában az Eintracht Frankfurt otthonába látogatott. Hétközben a bajorok a PSG-t 3-1-re legyőzve fejezték be a Bajnokok Ligája csoportkörét, és természetesen már korábban eldőlt, hogy ott lesz a csapat a legjobb 16 között.

A bajnoki esélyese a Bayern volt, azonban a 6. percben Rebic szabadrúgásából kis híján előnybe került a hazai csapat, ám Starke kapus résen volt. A 20. minutumban a bajorok első helyzetét viszont gól követte! A müncheni gárda gólját Arturo Vidal szerezte fejjel Joshua Kimmich beívelése után (0-1)! Folytatta volna a gólgyártást a Bayern, ám Coman egyéni akciója végén a vendégek játékosának lövése mellé ment a 28. percben. A szünetig jobb volt mezőnyben a Bayern, helyzetek terén kiegyenlített volt viszont az állás, ugyanakkor a legfontosabb mutatót tekintve a bajorok voltak előnyben a szünethez érve.

A második félidő izgalmaktól mentesen telt el, ugyanis kaput találó lövést sem tudtunk feljegyezni egyik oldalról sem! Ugyanakkor említésre méltó, hogy 61%-ban birtokolta a labdát a szünet után a frankfurti csapat, amely 7 próbálkozásig el is jutott, de ugye Starke kapusnak nem akadt dolga, míg a Bayern csupán egyszer lőtte el a labdát, de veszélyt az sem okozott. A lehetősége megvolt a pontszerzésre a Frankfurtnak, ám ez nem sikerült, így a Bayern ha vérszegény játékkal is, de begyűjtötte a három pontot, és megszilárdította vezető helyét a ligában, egyben őszi bajnok lett! Az Eintracht pedig jelenleg a 9. pozíciót foglalja el.

Bundesliga, 15. forduló
Eintracht Frankfurt – Bayern München • 0-1 (0-1)
Helyszín: Commerzbank-Arena, Frankfurt – 51.000 néző. Vezette: Harms Osmers
Gólszerzők: – , ill. Vidal (20.)
Sárga lapok: Fernandes (17.), Wolf (74.) ill. Vidal (5.), Rafinha (52.), Müller (67.)
Kiállítás:

Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, Abraham, Falette – Wolf, Willems (Tawatha, 78.) – Kevin-Prince Boateng, Fernandes (Jovic, 71.) – Barkok (Stendera, 81.), Rebic – Haller. Vezetőedző: Niko Kovac

Bayern München: Starke – Kimmich, Boateng, Süle, Rafinha – Javi Martinez – Coman (Lewandowski, 84.), James, Vidal (Tolisso, 55.), Ribery (Alaba, 67.) – Müller. Vezetőedző: Jupp Heynckes


A Hamburg – Wolfsburg bajnoki első félideje gólt nem hozott, nehéz is lett volna, ugyanis egyik klub sem tudta eltalálni ellenfele kapuját! Ugyanakkor a hazai kikötővárosiak 5-ször ellőtték a labdát, míg a vendégek egyszer sem, de összességében eléggé eseménytelenül alakult a találkozó első játékrésze.

A szünet után sem változott igazán a játék képe, bár a 69. percben Diekmeier a vendég védőkön átjutva lőtte kapura a labdát, viszont Casteels nagyot védett, így maradt a 0-0. Egészen a lefújásig is, tehát egy igencsak eseménytelen meccsen ikszelt egymással gól nélküli bajnokin a kieső zóna előtt álló, 15. Hamburg, valamint a 11. Wolfsburg.

Hamburger SV – VfL Wolfsburg • 0-0

Nagy Dávid