Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: megtört a Tottenham pocsék sorozata

Miközben a Tottenham egy nagyon rossz széria végére tett pont, ellenben egy nagyszerű sorozatot viszont tovább folytatott. A londoniak mai ellenfele egyik kedvencük, a Stoke volt.

spursVSstoke001

Premier League – 16. forduló
A Chelsea délutáni veresége után lépéskényszerben volt a tabella hatodik helyén szerénykedő, de minimum tavaszi dobogóról álmodozó Spurs. A londoniaknak a mai kötelező három pontot a Stoke City ellen kellett besöpörnie. Az előjelek meglehetősen ellentétesek voltak. Ugyanis ahogy fentebb utaltunk rá, a Pochettinoék szeretnek a Stoke ellen játszani, lévén az előző négy összecsapásukon egyaránt 4-0-s sikert arattak. Csakhogy aktuális formájuk egyáltalán nem ezt a végeredményt sejtette előre ma kora estére, lévén utoljára november 5-én tudtak nyerni a bajnokságban.

Ám hogy ne csépeljük feleslegesen a szót: úgy fest, hogy a Tottenham éppen a legjobbkor, a decemberi hajrára lépett vissza a győzelem útjára. Már az első félidő is megsemmisítő hazai fölényt hozott, ám gólt csak egyet. A Stoke csapatkapitánya, Ryan Shawcross pöccintette Son baloldali beadását a saját kapujába.
Akik egy szorosabb végeredményben bíztak, azok hatalmasat csalódhattak a szünet után. A második negyvenöt percre ugyanis kiszakadt az a bizonyos gólzsák. Son találata után Harry Kane duplázott (amivel beérte a 12 gólos Mo Salah-t a góllövőlistán). Eriksen se akart lemaradni a kulcsemberek versenyében, a dán is beköszönt. Az öngólt vétő Shawcross gólja már csak szépségtapasz volt a Stoke Sima vereségén a 80. minutumban.

Tottenham Hotspur – Stoke City 5-1 (1-0)
Helyszín: Wembley (London); Vezette: Roger East
Gólszerzők: Shawcross (21. perc-öngól), Son (53.), Kane (54., 65.), Eriksen (74.), ill. Shawcross (80.)

További eredmények:
Burnley – Watford 1-0
Crystal Palace – Bournemouth 2-2
Huddersfield – Brighton 2-0
Swansea – West Bromwich 1-0

Még ma játsszák:
Newcastle United – Leicester City 18:30

A bajnokság állása:

pltabella20171209