Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Csupa nagy név Giacomelli bíró “skalpjai” között

Továbbra sem csitulnak az indulatok a tegnap esti Lazio-Torino mérkőzés után, ahol sem Giacomelli játkvezető, sem a videóbíró nem gondolta, hogy Iaqo Falque egyértelmű kezezése tizenegyest ért volna a hazaiak javára.

uppvvcc

Az ominózus jelenetsor után Ciro Immobile, a Lazio gólzsákja felült Nicolás Burdisso provokációjának, és még a meg nem adott büntető dühétől is fűtve enyhén megfejelte az argentín védőt – vagy ahogy Sinisa Mihajlovic a meccs végén nyilatkozott, egy “erőszakos puszit” adott az arcára. (A jelenetről azóta rengeteg elemzés látott napvilágot, természetesen senki nem vitatja a tizenegyes jogosságát, az viszont annál inkább érthetetlen, hogy Falque kezezését miért nem nézték vissza). Apró érdekesség, hogy Piero Giacomelli játékvezető az idei szezonban már nem először (és nem is másodszor) nyúlt a piros laphoz a videóbíróval való konzultációja után. További érdekesség, hogy a szenvedő alanyok kivétel nélkül nagynevű, stabil válogatott játékosnak számítanak.

A 9. fordulóban a Milan-Genoa mérkőzés 25. percében Lenoardo Bonucci könyöklése ért kiállítást (0-0 maradt a végeredmény):

TanoPress

(forrás: TanoPress)

Majd a 14. játéknapon Daniele De Rossi Lapadulának kiosztott pofonja ért pirosat (a végeredmény 1-1 lett):

sportpaper

(forrás: sportpaper.it)

Végül a tegnapi, 16. fordulóban Ciro Immobile fejelése következtében fogyatkozott meg a Lazio csapata (a Torino 3-1-es győzelemmel távozott):

lapresse

(forrás: lapresse.it)

(zp)