Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magabiztos győzelemmel ment tovább a Lazio az Olasz Kupában – videóval

A szerda esti Lazio-Cittadella mérkőzéssel a félidejéhez érkeztek az Olasz Kupa nyolcaddöntőjének küzdelmei. A hazaiak az elmúlt hetek viszontagságos eseményei után a kupában szerettek volna javítani a Serie B hatodik helyezettje ellen.

radiosei

Felipe Anderson és Immobile gólöröme (forrás: radiosei.it)

A két csapat története során mindössze kétszer találkozott egymással, a 2005-2006-os szezonban az Olasz Kupa ugyanezen szakaszában oda-visszavágós rendszerben mérkőztek meg, akkor a Lazio 2-0-s összesítéssel jutott tovább. Érdekesség, hogy a rómaiak jelenlegi vezetőedzője, Simone Inzaghi akkor még játékosként vette be a Cittadella kapuját.

Esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, előbb Immobile lőtt egy már-már védjegyének számító gólt, majd a júliusi sérülése után először kezdő Felipe Anderson Lucas Leiva gyönyörű kiugratása után talált a kapuba. Újabb bő tíz perc elteltével a szintén visszatérőnek számító Wallace fejese Camiglianón megpattanva talált utat a kapuba, háromra növelve a Lazio előnyét, amit nem sokkal később Bartolomei bombaerős szabadrúgása csökentett kettőre. A második játékrész mindössze egy gólt hozott, pár perccel a vége előtt Immobile emelt szépen a vendégek kapujába. A nagy gólkülönbség ellenére a Cittadellának nem volt oka szégyenkezni, hiszen a mérkőzés több szakaszában bátran, nyíltsisakos játékot felvállalva támadtak, de a tudásbeli különbséget nem tudtak áthidalni a vendégek.

A Lazio a negyeddöntőben a Fiorentinával találkozik december 26-án Rómában.

Lazio-Cittadella 4-1 (3-1)
Gólszerzők: Immobile (11., 87.), Felipe Anderson (25.), Camigliano (36., öngól) ill. Bartolomei (41.)

A mérkőzés góljai:


(zp)