Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán győzött Torinóban a Napoli! – videóval

Sima sikert hozott a Napoli vendégjátéka a Serie A, azaz az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának második meccsén. A nápolyi gárda a Torino ellen győzött könnyedén, így kihasználta az Inter vereségét, és visszaszerezte listavezető helyét a tabellán! Ezzel együtt viszont a torinói gárda nagy sorozata szakadt meg. A továbbra is veretlen Napoli csapatkapitánya, Marek Hamsík pedig beérte a rekorder Diego Maradonát!

IMG_20171216_200218Zielinski – aki a második gólt szerezte – utolérhetetlen volt ma a Torino számára, akárcsak az egész Napoli! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

Alig kezdődött el az olasz bajnoki meccs a Torino és a Napoli között a Serie A 17. fordulójában, és máris előnybe kerültek a vendég nápolyiak! A 4. percben a bajnokit a második helyről kezdő klub vezető találatát Koulibaly szerezte Allan fejjel továbbtett labdáját a hazai kapuba lőve (0-1)! A Napoli nem kapcsolt kisebb sebességi fokozatra, csupán eltelt némi idő a vendégek következő góljaikig. A 25. percben Jorginho továbbította a labdát Zielinskinek, utóbbi pedig élt a lehetőséggel, a lengyel góljával pedig immár kettővel ment a listavezető (0-2)! A harmadik vendég gólig viszont csupán már csak öt percet kellett várni! 

Félórához érve Mertens passza nyomán Hamsík lökete landolt a torinói kapuban, a léc alatt! A szlovák játékos ezzel a találatával 115. gólját szerezte a Napoli színeiben, mellyel utolérte a klub legendás rekorderét, az argentin Diego Maradonát, aki szintén 115 találatig jutott a nápolyiak labdarúgójaként (0-3)!

IMG_20171216_201037Hamsík beérte gólok terén a klub rekorderét, a 115 gólos Diego Maradonát! (forrás: twitter.com/sscnapoli)

Azelső félidőt simán hozta le a Napoli, amely lényegében már egy megnyert meccsen mehetett szünetre, főként annak tükrében is, hogy a Torino kaput sem talált!

A fordulást követően úgy tűnt folytatja a gólgyártást a Napoli, ám Callejón 61. percben szerzett találatát les miatt nem adták meg. Majd három perccel később összejött a hazaiak részéről a szépítés! Belotti megiramodása végén landolt a labda Reina kapujában, a Torino gólvágója összehozta a becsületgólt (1-3)! A 73. minutumban a túloldalon Callejón megint azt hihette, hogy gólt szerez – igazából szerzett is, de újfent lesen látták a spanyolt, így nem változott az eredmény, pedig ilyen alapon már 5-1-re is mehetett volna a Napoli, de a feltételes mód nem játszik a sportban sem.

A legvégéig már komolyabb helyzet nélkül teltek a percek, a listavezető Napoli pedig nagyon sima sikert aratott Torinóban, ahol visszaszerezt első helyét a tabellán, egyben kihasználva azt, hogy a mostani meccs végéig az élen álló, eddig veretlen Inter ma délután kikapott! Ami viszont még szintén beszédes és fontos, hogy mindent összevetve 8 veretlen meccs után kapott ki a torinói együttes, míg a Napoli a bajnokságban maradt veretlen!

Serie A, 17. forduló
Torino – Napoli • 1-3 (0-3)
Helyszín: Stadio Olimpico Grande Torino. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők: Belotti (64.), ill. Koulibaly (4.), Zielinski (25.), Hamsík (30.)
Sárga lapok: Baselli (37.), ill. Albiol (76.)
Kiállítás:

Torino: Sirigu – De Silvestri, N’Koulou, Burdisso, Molinaro – Rincon, Valdifiori (Ljajic, 46.), Baselli – Falque (Edera, 78.), Belotti, Berenguer (Niang, 65.). Vezetőedző: Sinisa Mihajlovic

Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui – Allan, Jorginho (Diawara, 76.), Hamsík (Rog, 84.) – Callejón, Mertens, Zielinski (Insigne, 70.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Nagy Dávid