Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Öt gól és egy kiállítás a Bologna meccsén — videóval

A Bologna nem áll olyan fényesen, mint a tavalyi szezonban. A legutóbbi két meccsükön is kikaptak, igaz előbb a Milan, később a Juventus ellen játszottak. Ennek ellenére örömmel töltheti el a magyar szurkolókat, hogy Nagy Ádám biztosan pályára lép. 

A szerencse is a Bologna mellett állt (Fotó: twitter.com)

A Bolognának és a Chievonak is egyaránt 21 pontja, így mindkét gárdának nagy előrelépést jelentene a három pont. A mérkőzés nem kezdődhetett volna jobban, hiszen a 4. percben egy szöglet után Destro bólintott a Chievo kapujába (0-1). A hazaik nyilván gyorsan szerettek volna válaszolni, de sem Inglese sem Radovanovic nem tudott helyzetbe kerülni. Akadtak lehetőségek a másik oldalon is, de gólt végül a hazaiak tudtak szerezni. A 32. percben Inglese bólintott az ellenfél hálójába, egy sarokrúgást követően (1-1). A kapusok mindkét oldalon remekeltek, így az első játékrészben nem esett több gól. A második félidőt is jobban kezdték a vendégek. Olyannyira jól, hogy öt perc után be is találtak. Egy távoli lövés kipattant Sorrentinoról, és a labda egyenesen Verdihez került, aki nem hibázott (1-2). A hazaiak nagyon nyomtak az újabb egyenlítésért, egy gyönyörű emelés után kis híján ez össze is jött. Aztán a 81. minutumban Andrea Poli óriási butaságot csinált azzal, hogy szabálytalankodott, hiszen már volt egy sárga lapja. A bíró nem habozott, és kiállította a Bologna középpályását. Négy perccel később a hazaiak az egyenlítésnek is örülhettek. Cacciatore a jobb szélről befelé cselezett, majd a lövése utat talált a kapuba (2-2). Ezzel még nem volt vége. A 90. percben szegény Cacciatore megcsúszott mikor megkapta a labdát, így az Mattia Destrohoz került, aki könnyedén elpasszolt a kapus mellett (2-3). A Chievo még egyszer betalált a Bologna kapujába, ám azt a bíró les miatt nem adta meg.

A mérkőzés összefoglalója:

 Cagliari — Fiorentina

Babacar volt a nyerőember (Fotó: twitter.com)

Amilyen jó volt a Chievo – Bologna, olyan rossz volt a 18. forduló második összecsapása. A Serie 2017-18-as szezonjának eddig legrosszabb mérkőzését láthatta az, aki nézte a Cagliari – Fiorentinát. Az első félidőben szinte semmi sem történt. Helyzetek nem alakultak ki,  mivel a kapura is alig lőttek. Ami talán megemlíthető, hogy az első játékrészben nyolc szögletet végeztek el a felek. A második félidőben végre történt valami. Az 53. percben Simeone járt közel a gólszerzéshez, de egy védő blokkolni tudta a lövését. Pár perccel később Badelj fejese ment mellé. Ezután sajnos újra ugyanaz folytatódott. Az utolsó tíz perc húsz perc viszonylag izgalmasan telt. Olyannyira, hogy a 82. percben megtörtént a csoda. A csereként beállt Babacar gyönyörűen pöccintette el a lasztit a kapus mellett (0-1). A bíró, bár négy perc hosszabbítást ítélt, végül a 110. percben ért véget a találkozó, ugyanis Joao Pedro sunyi és durva szabálytalansága után kiállította őt. A vége 0-1 maradt, amivel a Fiorentina feljött a hetedik helyre.

Mihók Richárd