Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: ligát vált a Columbus Crew fiatal kiválósága

Az MLS-ben, vagyis az észak-amerkai profiligában szereplő Columbus Crew egyik legjobbja hagyja el a klubot, egyben a bajnokságot is! A nemrégiben még a Crew színeiben szereplő támadó közép-amerikába igazolt, a mexikói Pachuca csapatához, amely a közelmúltban a klubvébén bronzérmes lett.

letöltés (3)Manneh (balra) kis híján idén Nagydöntőt játszott a Columbus Crew tagjaként az MLS-ben! (forrás: football-champion.com)

A Columbus Crew fiatal tehetsége már csak múlt időben a csapat játékosa, ugyanis a klubot és az MLS-t a 22 éves gambiai támadó, Kekuta Manneh elhagyta! Az afrikai reménység egy szezont húzott le az észak-amerikai élvonalban, ahol az alapszakaszban 22-szer lépett pályára, ezidő alatt pedig 4 gólig, és 3 gólpasszig jutott. Ezen felül a liga playoffjában öt meccsen szerepelt, viszont gólt akkor már nem tudott szerezni, és asszisztot sem tudott összehozni.

A december 30-án 23. születésnapját ünneplő labdarúgó szerződése egyébként is csak az év végéig szólt a Columbusnál, a kontraktus pedig nem került meghosszabbításra. Manneh inkább a Pachuca csapatát választotta! A mexikói első osztály egyik legjobbja legutóbb a klubvébén tudott bronzérmet szerezni, a megmérettetésen pedig a CONCACAF-BL-ben való diadala miatt szerepelhetett.

Manneh tehát szabadon igazolhatóként vált klubot hivatalosan január elsejével. A gambiaival nagyon jól járhat a Pachuca, főként úgy, hogy egy fillérébe sem került a megszerzése a mexikói klubnak. A támadót egyébiránt a Vancouver Whitecaps csapatától draftolta a Columbus, amely sokáig nem tudta megtartani a jó képességű játékost.

A Columbus Crew a 2017-es szezonban igencsak jól szerepelt az MLS-ben ugyanis a későbbi bajnok Toronto csapatát szorongatta meg a liga elődöntőjében, egyben a Keleti Főcsoport fináléjában.

Nagy Dávid