Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fordulat Alexis Sánchez ügyében! – sajtóhír

A chilei válogatott és az Arsenal sztárja köztudottan nem ápol túlságosan jó viszonyt az Ágyúsok vezetőedzőjével, Arsene Wengerrel, ennek is köszönhető a tény, hogy Sánchez nem szándékozik meghosszabbítani jelenlegi kenyéradójával kötött fél év múlva lejáró szerződését. Bár már a nyáron is közel volt a váltáshoz, az különböző okokból kifolyólag mégsem jött össze, így a januári átigazolási időszak slágere minden bizonnyal a Sánchez-saga lesz, amely most újabb fejezettel bővült…

sanchez_city_bayern

A támadóért nyáron a City és a Bayern is bejelentkezett. A Polgárokat – angliai rivális lévén – az Arsenal utasította vissza, a bajorok pedig sokallták Sánchez fizetési igényeit… (kép forrása: thesun.co.uk)

Az Arsenal korszakalkotó vezetőedzője, Arsene Wenger hosszasabb hallgatás után ma végre megszólalt Alexis Sánchez ügyében, noha szavai inkább kiábrándítóan hatnak, mintsem hogy izgalomra adnának okot:

“Egyelőre nem kaptunk ajánlatot Sanchezért.”

A helyzet tisztázására minden bizonnyal azért volt szükség, mert a tegnapi napon felröppent a pletyka, miszerint a játékos Párizsban tartózkodik, és a PSG vezetőségével tárgyal.

A chilei válogatott élő legendája kitűnő választás lenne a Juventus-Manchester City-Bayern München-PSG négyes bármelyikének, hiszen szerződése lejárta miatt potom pénzért megszerezhető, és tekintve, hogy az idei szezonban csupán az Európa Ligában lépett pályára, még a Bajnokok Ligájába is regisztrálható volna. Ugyanakkor ezen csapatok mindegyikénél fennáll még valamiféle akadály Sánchez érkezése előtt.

A Juventus talán a legvalószínűtlenebb versenyző a csatár messze földön ismert horribilis anyagi követelései miatt, ugyanez igaz a Bayern Münchenre is, ahol a klub filozófiája miatt nem hajlandóak rögtön rekordfizetéssel honorálni a sokat megélt szupersztárt.

A City és a PSG egyelőre hihetetlen formában szárnyal (nem mellesleg a keretük is kellőképpen mély), így Sánchez érkezése azt jelentené, hogy legnagyobb sztárjaik valamelyikétől meg kéne szabadulniuk. A párizsiaknál külön gondot jelenthet a tény, hogy a Neymar– és Mbappé-transzferek miatt az UEFA Gazdasági Fair Play Bizottsága igencsak  megorrolt rájuk, így egy újabb drága játékos megszerzése könnyen szankciókhoz vezethetne…

Csak egy a biztos: nem most hallottunk utoljára a télen a klasszis klubváltásáról…

Írta: Wernigg Márton