Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szűk győzelemmel zárta a fordulót a Juve – videóval

A Cagliari otthonában zárult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 20. fordulója, ahol a címvédő Juventus vendégszerepelt, és győzött, még ha nehezen is!

IMG_20180106_225850Bernardeschi szállította a Juve győzelmét! (forrás: twitter.com/juventusfcen)

A címvédő Juventus játszotta az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 20. fordulójának a zárómeccsét a sereghajtó Cagliari otthonában.

A vendég torinóiak alakították ki az első nagy lehetőséget, amikor a 9. percben Dybala végezte el a szabadrúgást melyet követően a labda a felső lécen csattant! Bernardeschi is közel járt a gólszerzéshez, ugyanis még 9 perc elteltével ő is nagy helyzetbe került, újból a kapufán csattant a labda! Nem sokkal ezután, a 23. minutumban már be is vette a hazai kaput a Juve, ám Benatia találatát les miatt nem adták meg. A 27. percben azért villant a Cagliari is, amely majdnem előnybe került, de Pavoletti fejesénél nagyot védett Szczesny. A félidő végén is a hazaiak találhattak volna be, azonban a 44. minutumban Farias lövése “csak” a kapufát súrolta! Az első játékrészben nem született gól, viszont a Cagliari kétszer is kaput talált, míg a Juve a lesgólt leszámítva csak egyszer, viszont mezőnyben jobb volt a címvédő.

A folytatásban negyed óra telt el, amikor Pjanic igyekezett betalálni a hazai kapuba, de lövése mellé ment. Majd a második játékrészben a Juve első kapura irányuló próbálkozásából – ami összesen is csak a második volt! – megszerezte a címvédő a vezetést! A 75. minutumban Douglas Costa passza után Bernardeschi közelről volt eredményes (0-1)! Ezek után már nem alakult ki komoly helyzet a végéig, így ha szűken is, de győzött a címvédő, hozva a kötelezőt.

A Juventus továbbra is a második helyen áll, még mindig csupán egy ponttal lemaradva az éllovas Napoli csapatától, a Cagliari pedig maradt a 16., ám a Zebrák dolgát megnehezítő klub a veresége ellenére is 5 ponttal előzi a mögötte álló Spalt, valamint a már kieső pozícióban lévő Crotone csapatát.

Serie A, 20. forduló
Cagliari – Juventus • 0-1 (0-0)
Helyszín: Stadio Sant’Elia. Vezette: Gianpaolo Calvarese
Gólszerzők: – , ill. Bernardeschi (75.)
Sárga lapok: Pavoletti (75.), ill. Matuidi (42.), Bernardeschi (51.)
Kiállítás:

Cagliari: Rafael – Romagna, Ceppitelli, Pisacane (Giannetti, 88.) – Farago, Ionita (Sau, 69.), Cigarini, Barella (van der Wiel, 86.), Padoin – Farias, Pavoletti. Vezetőedző: Luis Diego Lopez

Juventus: Szczesny – Barzagli, Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Khedira (Mandzukic, 60.), Pjanic, Matuidi – Bernardeschi (Lichsteiner, 79.), Dybala (Douglas Costa, 50.) – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri


A 20. forduló összegzése

Rendhagyó módon ezen a hétvégén már szombaton be is fejeződött a forduló, amely pár meglepetéssel szolgált. Ma este kikapott a Roma, amely hazai pályán a hétközben a kupából a Napolit búcsúztató Atalanta ellen bukott el! Ráadásul a bergamói klub emberhátrányba is került, igaz kétgólos előnye után, de a rómaiak csak szépíteni tudtak. Kora délután a Benevento aratott szintén nagy sikert. Az újonc őrületes hajrával fűszerezett meccsen győzött 3-2-re a Sampdoria vendéglátójaként, pedig még vezetett is 1-0-ra a vendégcsapat, amely viszont később emberhátrányba került, ennek ellenére viszont a hajrában is betalált. A Benevento ezzel második sikerét könyvelhette el az élvonalban, ahol egymást követő győzelmeknek örülhettek a csapat tagjai, miután az előző körben is győzött az újonc! A forduló leggólgazdagabb meccse a Spal – Lazio találkozó volt, amely végül papírforma győzelemmel zárult, ugyanis a vendég fővárosiak nyertek, méghozzá 5-2-re! A hétgólos találkozón már az első félidő után 2-4 volt az eredmény, a vendégek 5 találatából pedig a góllövőlista élére állva Immobile mesternégyessel vette ki a részét!! A kötelezőt hozta a Napoli és a Milan is, a Torino pedig a Bolognát verte könnyedén, míg az Inter tegnap ikszelt Firenzében a Fiorentina vendégeként.

A forduló eredményei
Chievo – Udinese • 1-1 (1-1)
Fiorentina – Inter • 1-1 (0-0)
Torino – Bologna • 3-0 (1-0)
AC Milan – Crotone • 1-0 (0-0)
Genoa – Sassuolo • 1-0 (0-0)
Napoli – Hellas Verona • 2-0 (0-0)
Spal – Lazio • 2-5 (2-4)
Benevento – Sampdoria • 3-2 (0-1)
AS Roma – Atalanta • 1-2 (0-2)
Cagliari – Juventus • 0-1 (0-0)

A bajnokság állása

IMG_20180106_225656

Nagy Dávid