Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Átigazolás-figyelő: átadólistán a Honvéd-fiatal, furcsa távozás lehet Angyalföldön

Pörög a piac, és igazából most kezd belelendülni, ahogyan közeledünk a bajnokság rajtjához.

pic2_2721

Továbbra sem tudni, mikor térhet vissza Kleisz Márk. – fotó: vasasfc.hu

Honvéd

Egy kölcsönjátékos, Erdélyi Botond visszatért, ellenben Villám Balázst átadólistára tette az együttes. Korábban Laczkó Zsolt távozott.

Vasas

Két játékos, egy eset, mégis mennyire különbözőek. Kleisz Márk hosszabb idő óta sérült, és a mai napig nincs pontos diagnózis, mi okozza a krónikus térdfájdalmait a fiatal labdarúgónak, aki azt sem tudja, mikor térhet vissza a pályára. „Folyamatosan vannak fájdalmaim, és egyelőre nem tudok mit mondani, újabb vizsgálatok várnak rám – mondta a sportlapnak Kleisz, aki ugyan ősszel két bajnokin játszott, de a fájdalmak kiújultak nyári műtétjét követően. A labdarúgót még augusztusban porcleválással műtötték, ám nem sokkal később bevizesedett a térde, amit ki kellett tisztítani. – A többiek elutaztak edzőtáborba, én itthon pihengetek, de a civil életemre is zavaró hatással van a baj. Nem azt mondom, hogy nem tudok átmenni a boltba a saját lábamon, de sétálás közben is érzem a szúró fájdalmat, és futni vagy passzolni nem tudok, nincs terhelhető állapotban a lábam. Igyekszem nem kétségbeesni, de eléggé frusztráló, hogy minden orvos lényegében mást mond, volt olyan is, aki szerint az MRI-felvételem nem is jól használható. Egyelőre fogalmam sincs, mikor tudok visszatérni a pályára.”

Mint korábban kiderült, nem Kleiszé az egyetlen térdproblémás történet. Nyáron derült ki egy német specialista vizsgálata után, hogy Vida Máté lúdtalpas, ezért voltak rendszeres térdfájdalmai.

Viszont Kleisz esetében egy bakteriális fertőzés is nehezítette a műtét utáni rehabilitációt. „Nem tudom a nevét, de az biztos, hogy az első műtétem után kórházi fertőzést kaptam, amelyet antibiotikummal kezeltek, de abból ki is gyógyultam” – fejezte be Kleisz Márk.

Ami a másik esetet illeti, Jan Simúnek csípőproblémák miatt nem tudott elutazni a mátraházi edzőtáborba, illetve sérülését odahaza kezelteti. A legfrissebb hírek szerint súlyosabb a gond a cseh védőnél. Emiatt pedig veszélybe került profi pályafutása is, mert nem lehet versenyszerűen terhelni. Alighanem ez a szerződésének felbontásához vezethet.

Haladás

Egy biztos távozó már akad a vasiak keretében, miután Jánvári Gábort szerződtette a Kisvárda. Minap beszámoltunk róla, hogy Karol Mészáros jövője a debreceniektől függ, a Haladás szívesen látná végleg a csapatban a szlovák játékost. Arról is írtunk, hogy a Debrecenből távozó Szilvási Péter is a zöld-fehérekkel készül, más játékost egyelőre nem hívtak próbajátékra. A távozók között lehet ugyanakkor a válogatott Devecseri Szilárd, Kiss Bence, Tóth Benjámin és Tóth Dávid is. Leandro Martínez már korábban elköszönt, az olasz-argentin játékos visszavonulásán gondolkozik.

~GS~