Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Kupa: magabiztosan jutott tovább a Valencia

A második kedd esti Spanyol Kupa-nyolcaddöntőn a Las Palmas látogatott a Mestallába, a Valencia kényelmes helyzetben várta a találkozót  az 1-1-re végződő odavágó után.

valencialaspalmas

(Fotó: Valencia C.F./Twitter)

Jó játékkal rukkolt elő a Valencia, folyamatosan alakították ki a helyzeteket a “Denevérek” a szellősen védekező vendégekkel szemben. Több ziccert is elpuskáztak, Nacho Gil és Zaza is betalálhatott volna. A 30. percben aztán végül egy gyors, néhány érintős támadás végén góllá érett a fölény, a Nacho Gil beadásából kapura fejelő Zaza próbálkozását még bravúrosan hárította Chichizola, ám a kipattanót Vietto már értékesíteni tudta. A nemrég az Atlétitől megszerzett argentin másodszor játszott új csapata színeiben, első gólját szerezte Valencia-játékosként.

A 49. percben újra a remekül játszó Vietto villant, Nacho Gil gólpasszából növelte finom mozdulattal a hazaiak előnyét az argentin – lényegében bebiztosítva a Valencia továbbjutását. Az 55. percben Maksimovic is betalált még, a középpályás a Las Palmas tizenhatosának előterében szerzett labdát, majd 17 méterről kegyetlenül a kapuba bombázott. A 66. percben Vietto tette fel a koronát mai teljesítményére, nagyjából 45 méterről ívelte át a kapujából kint álló Chicizolát, ezzel a remekbe szabott találattal ért tehát mesterhármasig a 24 éves gólvágó.

A Valencia így összesítésben 5-1-gyel jutott a sorozat negyeddöntőjébe.

Vietto szenzációs harmadik gólja:

Valencia – Las Palmas 4-0 (1-0)

Gólszerzók: Vietto (30., 48., 66.), Maksimovic (54.) ill.:

Lasányi Csaba