Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

„Nyugalmas napon kezdünk” – Bódog Tamás

Megkezdi a felkészülést a hét utolsó napján a Diósgyőr is a februári rajtra. Egy távozó már biztos, Oláh Bálint Mezőkövesdre szerződött. Erről is beszélt a boon-hu-nak a DVTK szakvezetője, Bódog Tamás.

bodog_tamas_dvtk_boon_hgy3-650x435

Beköszöntött a valódi tél, hiszen csapadékos, nyirkos, hideggel ér véget hét, viszont a miskolciaknak most kezdődik a felkészülés. Vasárnap benépesül a DVTK edzőközpont, de mint az Bódog Tamás szavaiból kiderül, ez nem véletlenül történt így. „A vasárnapok általában a többi napnál nyugodtabbak, csendesebbek, és mint ilyenek, kezdésre kiválóak. És nem mellékesen ez olyan nap, amikor a szurkolók, akik kíváncsiak ránk, munkaszüneti nap lévén talán sokkal inkább ráérnek, és meg tudnak minket nézni. Sajnos, még mindig csak a kerítésen túlról, de reményeink szerint utoljára lesz ilyenben részük, mert a tervek szerint az idén nemcsak a stadiont, hanem az edzőpálya mellé épített lelátót is átadják.”

Ez volt az első olyan táli átigazolás, amelyben már szakmai igazgatóként többletmunkája is akadt a miskolciak tavaly tavasszal kinevezett trénerének, aki ugyanakkor nem kapkod. „Persze, kellett tárgyalásokat folytatni, de mivel a tavalyi évad után nem sokkal két játékossal is megállapodtunk, nem voltunk kényszerben – kiemelte, még van idő korrigálni, ha akadna kulcsjátékos, aki távozna. – Úgy vélem, időben vagyunk, ha még valamit változtatnunk kell. Mert lehet, hogy kell, ugyanis azok a játékosaink, akik elégedetlenek voltak az őszi játékidejükkel, lehetőséget kaptak arra, hogy más csapatokkal tárgyaljanak.” Ilyen volt Oláh Bálint, aki szombaton délelőtt írt alá Mezőkövesdre, illetve Nemes Milánt említette Bódog, aki távozhat januárban. „Oláh Bálintnak nyárig van szerződése a klubbal, és tökéletes alany, úgyhogy nem akartunk tőle feltétlenül megszabadulni, de mivel a kontraktusa hamarosan lejár, és van olyan érdeklődő, ahol magasabb fizetést tudnak neki ajánlani a jelenleginél, és kilátásai szerint az eddigieknél több játéklehetőséghez juthat az élvonalban, szabad utat kapott. De említhetném Nemes Milánt is, aki ugyan nem tudott az első csapat keretében helyet kiharcolni, de egy fiatal labdarúgó, és ha lehetőséget, ajánlatot kap egy másik csapattól, nincs értelme, hogy itt tartsuk.” Ami a lehetséges távozókat illeti, sokáig tartotta magát a hír, miszerint Ugrai Rolandért néhány külföldi klub érdeklődik, ám a vezetőedző nem tud ilyenekről. „Egyes játékosok klubváltásáról az elmúlt hetekben a sajtóban sok mindenről lehetett olvasni, volt, amikor jókat mosolyogtam ezen. Másról ugyan nem szereztem tudomást, de lehet, hogy van olyan, aki az első találkozásunkra tartogatja az esetleges távozásával kapcsolatos megbeszélést. Tudom, hogy a DVTK szurkolóit elsősorban az foglalkoztatja, hogy tavasszal is láthatják-e Ugrait. Róla csak annyit, hogy hiába keringett a távozásáról sok pletyka, senki nem keresett meg minket a kivásárlásával kapcsolatban, vagyis a klubváltásának nem volt alapja.”

S hogy miképp alakul a keret? Dusan Brkovic és Serhij Sesztakov érkezésén kívül nem várható újabb labdarúgó. Az viszont eldőlt, hogy Kilyén Örs nem lesz a miskolciak játékosa, mert klubja, a Viitorul olyan feltételeket kért, amelyet a DVTK nem talált vonzónak.

~GS~