Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Wenger: „Keddig eldől Sánchez sorsa”

Arséne Wenger elmondása szerint sem lehet már sok hátra Alexis Sánchez arsenalos karrierjéből. A francia mester elárulta tegnap, hogy 48 órán belül pont kerülhet a chilei távozásának végére.

wengersánchez001

Tavaly nyáron akarva vagy akaratlanul, de az Arsenal sikerrel tartotta meg az elvágyódó Alexis Sánchezt. Pedig a korábbi Barcelona-támadó állítólag nagyon szeretett volna a Manchester Cityhez igazolni.

A helyzet úgy fest, hogy az „Ágyúsokat” aligha érdekelte túlzottan a pénz, és megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni Sánchez hátralévő szerződéséből, ami ugye a szezon végeztével lejár. Azonban a chilei sem tudta idén felrázni a csapatot, amely csak a hatodik helyen szerénykedik a tabellán, egyre reménytelenebb helyzetben a Bajnokok Ligája indulást illetően.

A tegnapi, Bournemouth elleni vereség pedig újfent rámutatott, hogy a jó Alexis-szel, vagy nélküle is szenved az Arsenal. Nem csoda hát, hogy a lefújás után már teljesen nyíltan beszélt a szélső várható távozásáról Wenger:

„Alexis Sánchez távozására 50-50 százalék az esély. Azt mondhatom, hogy 48 órán belül eldől. Persze sosem tudhatod, hogy az ilyen dolgok mikor érnek véget, ezért is döntöttem úgy, hogy nélküle játszunk, mert csak olyanokra van szükség, akik 100 százalékban a meccsre tudnak összpontosítani.”

– nyilatkozta a francia szakember.

Balogh József