Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Franciaországban kaphat kispadot Sinisa Mihajlovic

A francia bajnokság 13. helyén álló Bordeaux vezetősége a Caen elleni hazai 2-0-s vereség után menesztette pozíciójából a csapatot 2016 óta irányító Jocelyn Gourvennec-t.

134843478-cea32545-8e19-4986-a1f9-4b23670c2477

(forrás: ansa.it)

Maga a 13. pozíció sem fest túl szépen, de ha a tabellára tekintünk, láthatjuk, hogy mindössze 2 pont választja el a Bordeaux-t a kieső zónától. A dél-francia együttes a holnapi nap során Nantes-ba látogat, itt még biztosan ideiglenes szakvezető irányítja majd a csapatot, de természtesen már elindultak a találgatások Gourvennec utódját illetően. A listán megtalálható többek között Michel Preud’homme, Elie Baup és Didier Tholot neve is, valamint egy meglepetésemberé, Sinisa Mihajlovicé.

A szerb szakvezetőt két hete menesztették a Torino éléről, miután a csapat kiesett az Olasz Kupából a Juventus ellenében. Hírbehozatala azért számít némileg meglepetésnek, mert immár csaknem három évtizede Olaszországban él és dolgozik, ezt az időszakot mindössze a szerb válogatott élén eltöltött másfél év szakította meg. Eddigi edzői pályája meglehetősen felemásra sikeredett, hiszen egy-egy sikeresebb időszakot rendszeresen visszaesés követett, emellett fogadott hazájában nem túl jó a viszonya a médiával sem, így talán itt lenne az ideje, hogy kipróbálja magát más közegben, egy másik ország bajnokságában is.

(zp)