Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-győztes középpályással erősíthet a West Ham

Az Internazionale vezetősége 2016 nyarán óriási reményekkel szerződtette a portugálok friss Eb-győztes játékosát, Joao Mariót. A középpályás azonban másfél milánói szezonja alatt olyannyira nem váltotta meg a világot, hogy minden bizonnyal még a januári átigazolási időszakban elhagyja a kék-feketéket.

FC-Internazionale-v-Cagliari-Calcio-Serie-A-2

(forrás: interfc.it)

Olasz sajtóinformációk szerint Joao Mario harmatos teljesítményével végleg elvágta magát Luciano Spalletti vezetőedzőnél, és ha nem talál magának csapatot, akár még a nyári világbajnoki szereplése is veszélybe kerülhet. A kérők sorában az első helyen a West Ham áll, a játékos azonban jó ideig hezitált a kalapácsosok ajánlatán, de végül megbékélt a gondolattal és hajlandó lenne Angliába költözni.

Az első megkeresés egyébként december környékén érkezett a londoni klub részéről, januárban pedig “élesben” is akcióba lendültek, és egybehangzó források szerint a két klubnak már csak a transzfer részleteiben kell megegyeznie. A West Ham ajánlata az, hogy a szezon végéig ingyen kölcsönvennék a játékost, annak teljes fizetésével, majd a nyáron 30 millió euróért végleg megvásárolnák, az Inter viszont ragaszkodna az általuk meghatározott 1,5 millió eurós kölcsönvételi díjhoz, kivásárlási opicó nélkül.

Így áll jelenleg a helyzet, a következő napokban pedig minden bizonnyal pont kerül a portugál válogatott játékos átigazolásának végére.

(zp)