Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: Marquinhos könnyek közt búcsúzott távozó csapattársától – videóval

Neymar és Mbappé érkezése ugyan sokat lendített a PSG bajnoki, és BL-győzelmi esélyein, ugyanakkor viszont több kiváló játékos is perifériára került nekik köszönhetően. Julian Draxler helyét hónapokon keresztül nem találta Unai Emery, Di María is csak az utóbbi hetekben jutott kellő mennyiségű lehetőséghez, Lucas Moura pedig egyenesen lehetőséghez se jut Ady szeretett városában…

lucas_pad

Lucas sokszor már annak is örülhet, ha a padon helyet kap… (kép forrása: bleacherreport.com)

A PSG brazil védője könnyes szemmel beszélt egy riportműsorban barátja és honfitársa, Lucas helyzetéről: “Szomorú, hogy így kell látnom egy barátomat. Ő egy olyasvalaki, aki rengeteget tett értem Párizsba kerülésem óta. Nem lennék a helyében, mert egy futballistának játszania kell…”

Megindulása okát is megindokolta Marquinhos: “Hagynunk kell, hogy önálló döntést hozzon. Nem tartóztathatjuk fel. Tudom, hogy dönteni fog, és szörnyű belegondolnom, hogy távozhat…”

Végül személyesen is üzent cimborájának: “Azt kívánom neked, amit egy barátnak kívánnia kell: légy boldog! A mi barátságunk egy életre szól, még ha távol is kerülünk egymástól…”

A nyilatkozat eredeti nyelven itt tekinthető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=3U-QB9Dhn8Q

Lucas egyébként angol sajtóértesülések szerint valóban el fogja hagyni januárban a PSG csapatát, következő állomása pedig az Arsenal lesz, ahol a világbajnokságra készülve egy kölcsönszerződés keretein belül bizonyíthat.

Írta: Wernigg Márton