Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-bajnok középpályást igazolt a West Ham – Hivatalos

Ami már egy ideje a levegőben lógott az ma hivatalossá vált. Az angol élvonalbeli labdarúgó bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United leigazolta a portugál EB győztes középpályást, Joao Máriot.

mario

Jobban fog menni Joao Mário számára a Premier League-ben a játék? (kép:whufc.com)

A 25 éves portugál válogatott középpályás a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság után vált igazán ismertté. Azon a nyáron több klub is szívesen szerződtette volna a játékost, akit végül a milánói Internazionale szerzett meg 40 millió euróért a Sportingtól.

Az olasz sztárcsapat, s vele együtt Joao Mário is elég gyenge szezont produkált tavaly. A játékosnak nem igazán sikerült megtalálnia a helyét és habár voltak jó meccsei, nem igazán vált be. Olyannyira nem, hogy idén már csak peremember volt és mindössze 15 bajnokin kapott szerepet Luciano Spalletti mestertől.

A váltás tehát abszolút indokolt volt a játékos számára, akit a londoni West Ham környékezett meg erőteljesen. A Kalapácsosok 1,5 millió eurót fizettek az Internek, hogy a szezon végéig kölcsönbe szerződtessék Joao Máriot. A kontraktus opciós jogot is tartalmaz a középpályás megvásárlására, akit 40 millió euróért végleg megszerezhet a West Ham vezetősége a nyáron.

Az új szerzemény a hétvégén akár már be is mutatkozhat új klubjában, amely a Wigan ellen fog szerepelni idegenben az FA Kupában.

Szerző: Báló Bence