Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Összeállt az Olasz Labdarúgó Szövetség új vezetése

A kudarcba fulladt vb-kvalifikáció után távozó Carlo Tavecchio lemondása, és a szövetség elnökségének feloszlatása óta tényleges vezetés nélkül állt az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC).

iPiccy-collage

Az e hét hétfőjén tartott elnökválasztáson három forduló után sem sikerült elnököt választaniuk a küldötteknek, a Damiano Tommasi, Gabriele Gravina, Cosimo Sibilia hármas egyike sem tudta a győzelemhez szükséges szavazatokat összegyűjteni.

Ennek következtében automatikusan egy bizottság veszi át a FIGC irányítását, aminek az élén az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) általános titkára, Roberto Fabbricini áll majd, míg két fő segítője Angelo Clarizia, és a korábbi Milan legenda, Alessandro Costacurta lesznek.

Roberto Fabbricini kiemelte: “Újra össze kell hoznunk a válogatottat az emberekkel. A szeretet sohasem hiányzott a szurkolók részéről, most rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk. Az egyik legfőbb feladatunk, hogy szövetségi kapitányt találjunk, ez főleg Costacurta dolga lesz. Mancinivel még nem beszéltünk, Conte szerintem szívesen visszatérne, Ancelotti folyton vacilál és Ranieri sincs kizárva. Alaposan át kell gondolnunk minden lehetőséget, egyelőre nem tudok többet mondani.”

Az olasz sajtó viszont tudni véli, hogy a két márciusi felkészülési mérkőzésen az U21-es válogatott kapitánya, Luigi Di Biagio irányítja majd a nemzeti csapatot, a végleges szövetségi kapitány kinevezése így csak tavaszra várható.

(zp)