Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Luiz Gustavo, avagy miért is lett az OM szurkolók nagy kedvence?

Rendkívül gyorsan megszerették a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique de Marseille szurkolói a rutinos brazil középpályást, nevezetesen Luiz Gustavo-t. Hogy miért is lett ilyen népszerű rövid időn belül az OM drukkerek körében…? Nos, erre korábban választ kaptunk már… 

luis-gustavo-om

Honlapunknak egykoron interjút adott az Allez L’OM bloggere és a Digi Sport Szélkakas című műsorának egyik arca, Kovács Dávid. A fiatal bloggerttől megkérdeztük, kiket tartott a nyár legnagyobb fogásainak. Közéjük sorolta a Wolfsburgtól érkező Luiz Gustavo-t, aki hatalmas rajongásnak örvend a Marseille drukkerek körében. Hogy miért is…? Ezt akkor megválaszolta oldalunknak: “(…) Az, hogy őt ennyire megkedvelték nem véletlen. Nagyon hasonló karakter, mint az átlag marseille-i ember. Küzd, harcol, nem hagyja magát és tele van szenvedéllyel.”

Luiz Gustavo szép éveket töltött el Németországban, ráadásul olyan csapatokat járhatott meg, mint a Hoffenheim, a Bayern München és a Wolfsburg. A Bundesligában összesen 245 alkalommal lépett pályára. A mérkőzések száma jócskán tükrözi, mennyire is meghatározó tagja volt a német élvonalnak, de talán isten igazából sehol sem becsülték meg annyira, mint kellett volna. Küzdeni akarásával, harciasságával sokszor kitűnt, de mentalitása nem ritkán hátrányt is jelentett adott csapatának, hiszen bizonyos szituációkban nagyon eltudta veszíteni a fejét. 

Mint az kiderült, Marseille-ben pont az olyan típusú játékosokat kedvelik, mint amilyen ő. Tehát ahogyan Kovács Dávid is megemlítette anno, nem véletlen, hogy ennyire megszerették, megkedvelték. 

De mennyire is szeretik őt…? Úgy gondoljuk, ez a videó valóban megadja a választ:

Szerző: Németh Boldizsár