Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Saját vezetőedzőjét megelőzve immár a Top 10-ben Ciro Immobile

A csütörtök esti, Steaua ellen szerzett triplájával újabb mérföldkőhöz érkezett Ciro Immobile: az élete formáját futó olasz támadó bekerült a Lazio történetének legeredményesebb gólszerzőit számontartó listán a legjobb tíz közé.

iPiccy-collage

Ami pedig még érdekesebbé teszi a heyzetet, az az, hogy második góljával épp jelenlegi vezetőedzőjét, Simone Inzaghit előzte meg a rangsorban (a harmadikkal pedig Pierluigi Casiraghit). Érdemes hozzátenni, hogy Immobilének ehhez alig több, mint másfél szezonra volt szüksége Inzaghi kilenc és fél – igaz sérülések által tizedelt – évadjával szemben.

Immobile teljesítménye természetesen európai szinten is az legjobbak közé repíti a támadót, az Aranycipőért folytatott versenyben jelenleg a harmadik helyet foglalja el Mohammed Salah-hal holtversenyben 22-22 gólt szerezve (az élen szintén holtversenbyen Kane és Cavani áll 23-23 találattal), viszont minden klubmeccsen szerzett gólt figyelembe véve csak a Tottenham klasszisa előzi meg (34 gól), míg Immobile ezen a listán 31 találattal áll.

Az olasz válogatott támadó nincs messze egy másik laziós rekordtól sem: jelenleg Giuseppe Signori és Hernán Crespo szerezte a legtöbb bajnoki gólt egy szezon során (szám szerint 26-26-ot) a “sasok” soraiban, mondani sem kell, hogy ha Immobile hasonló iramban folytatja a gólgyártást, hamarosan az ő neve fog ennek a listának az élén is díszelegni.

(zp)