Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gündogan: “Ezért mondtam nemet a Barcára és a Liverpoolra…”

A roppant mód sérülékeny Ilkay Gündogan egyike korunk legkreatívabb középpályásainak, és fontos alkatrésze a Manchester City majdhogynem megállíthatatlan szerkezetének (már amikor éppen bevethető). Emlékezhetünk azonban azokra az időkre, amikor úgy tűnt, hogy a Barcelona, vagy a Liverpool csapata lehet a befutó a Klopp távozásával a Dortmundba vetett hitét elvesztő németért folytatott harcban…

ilkay-gundogan

Gündogan ma reggeli nyilatkozatában először a Liverpool visszautasítását indokolta meg: “Guardiola egy zseni, egy tanítómester, és a világ legjobb edzője. Klopp szeretett volna engem leigazolni, de én Guardiola mellett döntöttem, mert a játékfilozófiájához tökéletesen passzol az én játékstílusom. Ennek ellenére Klopp még mindig olyan számomra, mintha az édesapám lenne.”

Majd később kitért a Barcelonára is: “Nagyon közel voltam hozzá, hogy a Barcelonához szerződjek, de végül másképp döntöttem. Most ott játszom, ahol szerettem volna, és ez nagyon boldoggá tesz engem!”

Ezek szerint Gündogan már Jürgen Klopp távozásával eldöntötte, hogy ő bizony Pep Guardiola csapatában szeretne játszani, és hiába volt nagyon hívogató a Barca és a ‘Pool megkeresése, a német kitartott a katalán hívószaváig.

Írta: Wernigg Márton