Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gyász: Tragikus hirtelenséggel hunyt el a Fiorentina csapatkapitánya

Két éve lett édesapa, most pedig tragikus hirtelenséggel távozott közülünk Davide Astori a Fiorentina csapatkapitánya. A halálhír pillanatok alatt bejárta a világsajtót, a klub 12 óra 12 perckor jelentette be hivatalosan a tragikus hírt. A Fiorentina mai Udinese elleni mérkőzése biztosan elmarad, de nem kizárt, hogy elhalasztják a forduló összes többi mai mérkőzését is.

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 04. 123059

A 31 esztendős olasz válogatott hátvédet, aki nem mellesleg a Fiorentina csapatkapitánya volt, vasárnapra virradóra éjjel az Udinese elleni bajnoki előtt érte a halál egy helyi szállodában. Az elsődleges információk szerint szívmegállás okozta a halálát.

A Fiorentina közleményében azt kérte, hogy mindenki tartsa tiszteletben a család gyászát. Emellett tudatták, hogy a délutáni bajnoki mérkőzés elmarad, ahogyan elmaradt a 12 óra 30 perckor kezdődő Ganoa – Cagliari összecsapás is. A játékosok már a pályán voltak, amikor megtudták a hírt, helyszíni beszámolók szerint többen könnyek között hagyták el a játékteret.

Nem kizárt, hogy az egész vasárnapi programot, így a Milan és az Inter csúcsragadóját is törli a szövetség.

Astori az AC Milan akadémiáján nevelkedett, ám tétmérkőzésen nem ölthette magára a piros-feketék szerelését. Nyolc éven át erősítette a Cagliari csapatát, melyben közel 200 tétmérkőzésen lépett pályára. Kölcsönjátékosként megfordult az AS Roma és a Fiorentina csapatában, utóbbi 2016-ben meg is vásárolta. A jelenlegi gárda csapatkapitánya volt, az olasz válogatottban 14-szer kapott szerepet. Nyugodjék Békében!

Davide Astori † (1987-2018)

Teljes képernyő rögzítése 2018. 03. 04. 124457