Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Silva villant, a City otthon is legyőzte a címvédő Chelsea-t! – videóval

A Premier Leauge 29. fordulójának egyik legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzése a regnáló bajnok Chelsea és a trónkövetelő Manchester City összecsapása volt az Etihadban.

927143920

Remek hangulat és nagy iram, ez jellemezte a forduló rangadójának első perceit. A listavezető manchesteriek pokoli iramban kezdtek, és már az első percekben próbálták nyomás alá helyezni a címvédő Chelsea védelmét, de a vendégek remekül állták a sarat. A találkozón a nagy kedvvel futballozó Sané előtt adódott az első komolyabb lehetőség a 12. percben, azonban az egyik londoni védő blokkolta lövését. A 20. percben Bernardo Silva eresztett meg egy lövést Courtois kapujára, a belga hálóőrnek azonban nem kellett játékba avatkoznia mivel a portugál lövése fölé szállt. Conte csapata nem sok támadást vezetett, Guardiola együttese irányította a játékot és óriási fölényben futballoztak a spanyol mester tanítványai. A 26. percben a hazaiak nagyon közel is jártak a gólhoz, Sané lövése át is jutott a vendégek kapusán, de a gólvonalon mégsem haladt át a német támadó lövése miután Azpilicueta menteni tudott az utolsó pillanatban elképesztő bravúrral. A vendégek láthatóan a védekezésre helyezték a hangsúlyt és a gyors kontrákban bíztak. Az első félidő nem a szép játékról szólt, kevés gólszerzési lehetőséget láthattunk mindkét kapu előtt, de ez leginkább a City kapujára volt értendő hiszen a címvédő Chelsea az első játékrészben egyetlen egy kapuralövési kísérlettel sem próbálkozott, de a Citynek is csupán egyetlen egy lövése talált kaput.

927132496

34 másodperc sem telt el a második félidőből, máris zörrent a vendégek hálója, miután a két Silva összjátékát követően Bernardo Silva talált a kapuba hihasználva a védelem megingását. A vendégek válasza az 54. percben érkezhetett volna Moses révén a vendégek játékosa borzasztó rossz megoldást választott és mellé durrantott. Két perccel később a hazaiak ismét helyzetbe kerültek ezúttal azonban David Silva lőtt kapura, Courtois azonban könnyedén hárította a spanyol lövését. A találkozó további részében a nehéz időjárási körülmények, nevezetesen a szakadó eső is nehezítette a játékosok dolgát. A 67. percben De Bruyne lövése kerülte el jócskán Courtois kapuját. Negyedórával a vége előtt a Chelsea továbbra sem rendelkezett kaput eltaláló lövéssel, ami mindent elárul a játék képéről. Győzelmével a City egyre közelebb került a bajnoki címhez, míg a címvédő londoni kékek a Bajnokok Ligáját jelentő negyedik helytől már 5 pontra kerültek, mivel a rivális Spurs és Liverpool is behúzta a hétvégén a kötelezőt.

Manchester City – Chelsea 1-0 (0-0)
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester,  Vezette: Oliver
Gólszerzők: Bernando Silva (47.)
Sárga lapok: Zinchenko (24.), Gündogan (47.) ill. Rüdiger (57.)
Kiállítás: 

ManCity: Ederson – Zinchenko (Danilo 87.), Laporte, Otamendi, Walker – D.Silva (Foden 90+3.), Gündogan, De Bruyne – Sané, Agüero (Gabriel Jesus 85.), B.Silva. Vezetőedző: Guardiola

Chelsea: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses, Fabregas, Drinkwater, Alonso – Willian (Giroud 78.), Hazard (Morata 90.) – Pedro (Emerson 82.). Vezetőedző: Conte

https://www.youtube.com/watch?v=oe4hyZK8xEk

Képek: premierleague.com

Ondik Gábor