Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Simán győzött a Bayern a Freiburg vendégeként – Videóval

A Bundesliga 25. fordulójának zárómérkőzésén egy kellemes vasárnap esti focizgatásnak lehettek szemtanúi azok, akik a Freiburg – Bayern München találkozót választották. A két együttes egy nagyon kulturált 90 percet tálalt elénk, amelyben nem meglepetésre kiderült, hogy a Bayern jobb csapat, mint a Freiburg.

A két csapat összeállításának az áttekintése után a Bayern-nél vehettünk észre érdekességeket. A bajor együttes ugyanis klasszikus szélsők nélkül állt fel, igaz csak ezen a poszton Robben a bevethető jelenleg, de ő is csupán a padon kezdett. Ahogyan Lewandowski is, akit lehet ezzel regulázott meg Heynckes, amiért a héten balhézott Hummels-el a szerdai edzésen.

müllertolisso

Müller és Tolisso kiválóan játszottak. (kép: kicker.de)

Az első játékrészben kisebb meglepetésre először a Bayern kapusa, Ulreich került tesztelés alá, azonban a Neuer-t helyettesítő német hálóőr hárított. A kezdeti Freiburg lelkesedés után a bajorok szépen fokozatosan vették át az irányítást, a 25. percben pedig a vezetést is megszerezte a vendég együttes. Müller kapott csodálatos labdát Hummels-től, amit először beadni próbált Wagner-nek, de Söyüncü-ről visszapattant hozzá, majd újra megkísérelte a beadást. Ekkor meg Schwolow kapus térdéről pattant be a labda a hálóba, így mondhatjuk, hogy olyan igazi Müller-es megmozdulás után született gól, amit Schwolow kapusnak írtak jóvá. Alig három perccel később a Bayern francia középpályása Tolisso gondolt egyet és jó 30-ról hatalmas gólt ragasztott az ellenfél kapujába. Minden bizonnyal a 25. forduló legszebb találata volt. A félidő hátralevő részében a Bayern uralta a játékost, de újabb találat nem esett egyik oldalról sem, így 2:0-s vendégvezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidőre Christian Streich vezetőedző kettőt is cserélt, hogy stabilabbá tegye csapatát. Azonban a két friss játékostól nem muzsikáltak jobban a hazaiak, hiszen az 54. percben újra gólt kaptak. Bernat beadására Müller próbált érkezni, de végül Wagner juttatta a kapuba a játékszert. És ez volt a Bayern München 1500. gólja idegenben a Bundesliga-ban. Negyedóra elteltével pedig az 1501. idegenbeli találata is meglett a Bőrnadrágosoknak. Kimmich szöglete után Müller előzte meg a rövid oldalon a védőjét és ezúttal Schwolow kapus segítsége nélkül ment a kapuba a labda. A mérkőzés utolsó részében több találat már nem született, így a Schalke után a Bayern a második olyan csapat ebben a szezonban, amely a Freiburg otthonából mindhárom pontot elhozta.

Győzelmével a müncheni alakulat továbbra is magabiztosan vezeti a Bundesliga tabelláját. A második helyen lévő Schalke-val szemben 20 pontos a bajorok előnye. A Freiburg vereségének köszönhetően továbbra is közel van az osztályozót érő 16. helyhez, ugyanis csak négy ponttal előzi meg a Mainz-ot, így a fekete-erdei csapatnak még kapaszkodnia kell.

Freiburg – Bayern München 0-0 (0-2)
Helyszín: Schwarzwald-Stadion (Freiburg, Németország) – 24.000 néző; Vezette: F. Willenborg
Gólszerzők: – ill. Schwolow (25. ög.), Tolisso (28.), Wagner (54.), Müller (69.)
Sárga: Koch (60.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Freiburg: Schwolow – Söyüncö, Gulde, Lienhart (Kath 46.) – Stenzel, Abrashi (Hofler 46.), Koch, Günter – Holer (Ravet 57.), Petersen, Haberer  Vezetőedző: C. Streich

Bayern München: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba – Vidal (Süle 83.) – Müller (Rafinha 81.), Tolisso, Thiago (Rudy 74.), Bernat – Wagner Vezetőedző: Y. Heynckes

A 25. forduló további eredményei:

Mönchengladbach – Werder Bremen 2-2
Augsburg – Hoffenheim 0-2
Frankfurt – Hannover 1-0
Hamburg – Maninz 0-0
Schalke – Hertha 1-0
Leipzig – Dortmund 1 -1
Köln – Stuttgart 2-3

A Bundesliga tabellája a 25. forduló után:

buli25