Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Moszkvában diadalmaskodott a Lyon – videóval

A Lyon az egyetlen nemzetközi kupákban versenyben maradt francia csapatként látogatott a CSZKA Moszkvához Európa Liga nyolcaddöntős párharcuk odavágójára. Az Olimpique dolgát a pokoli hideg mellett nehezítette Nabil Fekir hiányzása, térdsérülés miatt nem állhatott Bruno Genesio rendelkezésére a támadó középpályás.

FBL-EUR-C3-CSKA-LYON

(Fotó: uefa.com)

Viszonylag kiegyenlített, ugyanakkor nem túl eseménydús első félidőt láthattunk. A CSZKA volt valamivel kezdeményezőbb, Musa a mérkőzés elején több ízben is közel járt a gólszerzéshez, a 16. percben például Anthony Lopes fogta ziccerét, aki a 33. percben pedig Milanov távoli lövését is kitolta.

A csapatok a második félidő elején kifejezetten pontatlanul, sok hibával futballoztak, így a kapuk jó ideig nem forogtak nagyobb veszélyben. A 60. percben aztán először kellett komolyabbat nyújtóznia a hazaiak kapuját védő Akinfeevnek, ekkor Depay csavart kapura 20 méterről, szabadrúgásból. A 68. percben pedig már gólt ünnepelhettek a vendégek: Marcelo bólintott remekül Depay szögletéből. (0-1) A CSZKA legnagyobb lehetősége az egyenlítésre a 81. percben adódott, Dzagoevtől került a labda Musa elé a kaputól kb. 8 méterre, ám a védők belevetették magukat lövésébe. A 87. percben még a cserecsatár, Chalov jelentkezett egy veszélyes fejessel, melyet Lopes hárított. Az egyenlítés azonban már nem jött össze, így előnnyel várhatja a visszavágót a Lyon, újabb lépést téve a saját stadionjukban rendezendő döntő felé.

Marcelo győzelmet érő fejese:

https://www.youtube.com/watch?v=GV98MmKUzmY

CSZKA Moszkva – Olimpique Lyon 0-1 (0-0)
Helyszín: Arena CSKA; Vezette: A. Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: – ill. Marcelo (68.),
Sárga lapok: Nababkin (30.), Natcho (59.) ill. Cornet (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

CSZKA Moszkva: Akinfeev – A. Berezutski, Wernbloom, Ignasevich – Nababkin, Natcho, Dzagoev (Bistrovic 82.), Golovin, Kuchaev – Musa (Chalov 87.), Milanov (Vitinho 73.). Vezetőedző: V. Goncharenko

Olimpique Lyon: A. Lopes – Tete, Marcelo, Morel, Marcal – Ndombele, Tousart, Aouar – B. Traore (Cornet  76.), Díaz (F. Mendy 89.), Depay (Maolida 85.). Vezetőedző: B. Genesio

Lasányi Csaba