Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pepe Reina úton Milánó felé

Több olasz forrás is bizton állítja, a Milan egyelőre óvatosan fogalmaz, de egyre biztosabbnak tűnik: Pepe Reina, a Napoli spanyol hálóőre a nyártól minden bizonnyal Milánóba teszi át a székhelyét.

reina-napoli-2018

(forrás: ansa.it)

Reina 2013 óta – egy Bayern Münchennél tett kitérőtől eltekintve – a Napoli alkalmazásában áll, most viszont nagyon úgy tűnik, eljött a búcsú ideje, ugyanis a kapus a jelek szerint nem óhatja meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését.

Kapva a kínálkozó lehetőségen, a Milan máris akcióba lépett, amint azt a piros-feketék sportigazgatója, Massimiliano Mirabelli is elismerte: “Tájékoztattuk a Napolit, hogy szertnénk felvenni a kapcsolatot Reina ügynökével, hogy megvizsgáljuk, van-e lehetőség a játékos megszerzésére.” Erre egyébként azért volt szükség, mert a FIFA szabályzata előírja: “az a klub, amely szerződést kíván kötni egy lejáró szerződésű játékossal, köteles annak jelenlegi csapatát előzetesen értesíteni.”

És hogy a Napoli miért veszítheti el ilyen könnyen a kapusposzton még jó korban lévő, 36. életévét majd augusztusban betöltő Reinát? Nos, a hírek szerint Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke másként gondolkozik a játékos koráról, és nem hajlandó többéves szerződést ajánlani neki, nem úgy mint a Milan, amely 2+1 éves kontraktust és évi nettó 3 millió eurós fizetést kínál a kapusnak.

Hogy tovább bonyolódjon a kép: vajon mi lesz így a sorsa Gianluigi Donnarummának, a Milan még mindig csak 19 éves kapusfenoménjának? Hiszen nehezen elképzelhető, hogy a Bajnokok Ligájáról nagy valószínűséggel lemaradó és így hatalmas bevételtől eleső milánóiak megengedhetik maguknak két ilyen magasan jegyzett és rendkívül jól kereső kapus alkalmazását.

Mino Raiola, Donnarumma ügynöke alighanem már dörzsöli a tenyerét a nyári átigazolási piac közeledtét látva…

(zp)